Arnout Wijs nieuwe voorzitter Raad van Toezicht IJsselmeerziekenhuizen

Array

De IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord hebben sinds deze week een nieuwe raad van toezicht. Dat maakte een woordvoerster van het ziekenhuis vandaag bekend. De nieuwe raad moet direct meebeslissen over de koper van de in zwaar weer verkerende ziekenhuizen. Maandag wordt bekendgemaakt wie de ziekenhuizen overneemt. Arnout Wijs is aangewezen als voorzitter van de uit vijf personen bestaande raad. Arnout Wijs is als econoom al jarenlang werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg. Eerst vanuit het toenmalige Provinciale Ziekenhuis Santpoort, later onder meer als lid van de raad van Bestuur bij Mentrum te Amsterdam. Tevens was hij actief voor de NPCF.

De vorige raad van toezicht legde zijn functie neer, toen bekend werd dat onafhankelijk onderzoeker Leon Lodewick in zijn advies meldde dat de raad tekort had geschoten in zijn toezichthoudende taak. Op advies van de ondernemingsraad van het ziekenhuis is Clemens Overmars uit Emmeloord benoemd tot lid. Hij werkte in het verleden bij de Rabobank Noordoostpolder. De andere leden zijn Ad Huismans, Rolf de Folter en Paul Baks. De nieuwe raad zal direct mee moeten beslissen over een koper van de IJsselmeerziekenhuizen.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen