Bedrijfsartsen starten eigen elektronisch dossier

Array

Het Medisch Contact meldt dat bedrijfsartsen komende maand een eigen elektronisch patientendossier (EPD) zullen presenteren. Helemaal gelukkig zijn de bedrijfsartsen er niet mee;
de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) zou liever gewoon toegang hebben tot het landelijk dossier dat door minister Ab Klink (VWS) is geïntroduceerd.

Op dit moment moet een bedrijfsarts een papieren kopie aanvragen van alle onderzoeken die door een specialist gedaan worden. In de praktijk geeft dat veel administratieve rompslomp en moeten bedrijfsarts en patient vaak lang op de informatie wachten. Met toegang tot het EPD is die informatie sneller beschikbaar zonder grote administratieve barrières.

Vanuit het elektronisch dossier van de bedrijfsartsen (Het Elektronisch Sociaal Medisch Dossier of ESMD) kan direct een koppeling worden gelegd met het EPD, zodra de bedrijfsartsen wel toegang krijgen. Volgens een woordvoerder van de NVAB ligt gevoelige informatie uit het Sociaal Medisch Dossier dan niet automatisch op het bureau van de werkgever. “Het technische model dat wij voorstellen, maakt een scheiding tussen medisch-inhoudelijke informatie en niet-medische informatie en houdt de privacy in acht. Medisch-inhoudelijke informatie blijft daardoor vertrouwelijk.” Wordt ongetwijfeld vervolgd….

(Bron: ANP)

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

2 thoughts on "Bedrijfsartsen starten eigen elektronisch dossier"

  1. Patient en EPD » Blog Archive » Bedrijfsartsen starten eigen elektronisch dossier

    […] hebben tot het landelijk dossier dat door minister Ab Klink (VWS) is geïntroduceerd.” Artikel Medicalfacts.nl, 13 november […]

  2. www.healthbusiness.nl » Blog Archive » Bedrijfsartsen starten eigen elektronisch dossier

    […] Lees meer.. […]

Comments are closed.

Recente artikelen