Frank de Grave: premie steeg harder in het oude zorgstelsel

Naar aanleiding van een recent gepubliceerd onderzoek, waarin 60% van de Nederlanders aangeeft terug te verlangen naar het ziekenfonds, heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) berekend hoe de premiestijging van nu zich verhoudt tot de stijging ten tijde van het ziekenfonds. De premie van het ziekenfonds steeg jaarlijks veel harder dan de premie van de basisverzekering sinds 2006.

“Sterker nog”, zegt NZa voorzitter Frank de Grave “als je bedenkt dat de kosten van de zorg afgelopen jaar met 7% zijn gestegen, en de premies met slechts 3%, dan is dat een relatieve daling. Het is voor het eerste dat de stijging van de premies achter blijft bij de stijging van de kosten van de zorg”.

Verder lezen over deze opmerkelijke uitspraken kan op de site van de NZA.

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen