Dag eenzaamheid?

Op maandag 17 november start Jeannette Rijks de actie `dag eenzaamheid’ op de jaarlijkse Margriet Winter Fair in Utrecht. Deze actie richt de aandacht op eenzaamheid en op wat je er aan kunt doen. Eenzaamheid is een groot probleem voor mensen tussen de vijfendertig en vijfenveertig jaar.

Het weekblad Margriet heeft Jeannette Rijks uitgeroepen tot ‘Betere-Wereld-Vrouw. Deze eervolle vermelding dankt zij aan het werk dat zij al jaren doet om eenzaamheid uit de taboesfeer te halen. Dat doet zij onder meer middels de website www.eenzaamheid.info.
“Eenzaamheid kan op elke leeftijd een probleem zijn. Maar omdat vaak gedacht wordt dat eenzaamheid iets is van oude mensen, durven veel mensen geen hulp te zoeken. Dat moet veranderen” aldus Rijks.

Margriet ondersteunt dit jaar het initiatief om meer aandacht te vragen voor eenzaamheid. Via de website: www.margrietsbeterewerld.nl is dit te volgen.

Jeannette Rijks is vanuit persoonlijke betrokkenheid sinds 2000 gespecialiseerd in eenzaamheid. Ze wordt wel ‘de eenzaamheidsgoeroe van Nederland’ genoemd. Met haar bedrijf Faktor5.nl leidt ze mensen op tot levensloopconsulent. Zo kunnen meer mensen hulp bieden als deskundige op dit boeiende gebied. Jeannette Rijks woont met man en kinderen in Oudenbosch.

Meer informatie is te vinden op www.eenzaamheid.info en op www.faktor5.nl.

Recente artikelen