Erasmus MC en Riagg Rijnmond tekenen voor samenwerking

Riagg Rijnmond en de afdelingen Psychiatrie, Kinder- en Jeugdpsychiatrie en de dienst Psychosociale Zorg van het Erasmus MC gaan nauw samenwerken om hun patienten optimaal afgestemde zorg te bieden. De Raden van Bestuur van beide instellingen tekenen hiertoe op maandag 24 november aanstaande een convenant.

De verregaande samenwerking die Riagg Rijnmond en het Erasmus MC aangaan, komt ten goede aan de directe patientenzorg, het onderzoek naar ziekten, zoals schizofrenie en depressie, en biedt artsen in opleiding  tot psychiater meer mogelijkheden. De instellingen vullen elkaar op belangrijke punten aan. De Riagg heeft een breed scala aan ambulante behandelmogelijkheden die diep zijn geworteld in de Rijnmondse samenleving. De samenwerking voegt hier de zeer specialistische behandelmogelijkheden van het Erasmus MC aan toe. Voor patienten betekent dit meer kwaliteit en beter afgestemde individuele zorg. Voorbeelden hiervan zijn de dagbehandelingen die worden aangeboden voor patienten met psychotische en stemmingsstoornissen, voor zwangere vrouwen met psychiatrische problematiek en voor moeder en baby.

De Riagg heeft veel deskundigheid in de transculturele hulpverlening, waarover het Erasmus MC nu kan beschikken. De samenwerking biedt het Erasmus MC ook mogelijkheden om vorm te geven aan de ambitie om academische kennis beschikbaar te stellen in de sociale context van de stad.

De Stichting Riagg Rijnmond en het Erasmus MC blijven onafhankelijke organisaties en behouden hun eigen identiteit. Het convenant maakt het wel mogelijk samen op te trekken in overleg met externe partijen, zoals zorgverzekeraars, en in gezamenlijke communicatie over het zorgaanbod naar verwijzers, patienten, ouders en verzorgers.

De ondertekening van het samenwerkingsconvenant tussen Riagg Rijnmond en het Erasmus MC vindt plaats op maandag 24 november aanstaande om 16.00 uur in Restaurant De Pappegay (Historisch Museum Rotterdam – Schielandshuis), Korte Hoogstraat 31 te Rotterdam.

Recente artikelen