Patientline presenteert 3e generatie multimediasysteem voor de gezondheidszorg

Array

De Nederlandse onderneming Patientline presenteert vandaag haar 3e generatie multimediasysteem voor de gezondheidszorg. Als marktleider in ziekenhuis-communicatie en –informatie heeft Patientline dit volledige nieuwe multimediaconcept ontwikkeld voor de zorginstellingen en de brede groep van gebruikmakende patienten. De 17” touchscreen breedbeeld terminal voorziet de patient o.a. van televisie, radio, telefoon, internet. Via het intranet heeft de zorgverlener en de patient toegang tot de overige informatiebronnen binnen de instelling varierend van maaltijdkeuze tot EPD.

Het systeem is volledig in eigen beheer ontwikkeld op dot.net gebaseerde software. De gebruikerssoftware is bijzonder flexibel ingericht zodat de gebruiker o.a. zijn eigen taal en skin combinatie kan afstemmen op de eigen behoefte.

Het systeem geeft de gebruiker een ruime keuze uit TV-kanalen, Pod casts en internet zonder enige kennis van de bron van de informatie. Hierdoor kan iedereen gebruik maken van de programma’s zonder computer-ervaring. Vooral ouderen, die het gros van de zorgpopulatie vertegenwoordigen, hebben veel profijt van deze laagdrempelige benadering.

Naast de eenvoud voor gebruik waren vormgeving en hygiene een belangrijk aandachtsgebied bij de ontwikkeling. Hiervoor heeft de Patientline Multimedia Terminal een spatwaterdichte behuizing met afgeronde vormen van antibacterieel ABS kunstof.

Met de ervaring van 75.000 geïnstalleerde multimedia terminals (waarvan 1.000 in Nederland), en jaarlijks 450.000 gebruikers in Nederland voorziet Patientline dat door toepassing van deze nieuwe technologie aan de groeiende behoefte van de gebruikers wordt voldaan. Voor de zorgverlener biedt het systeem de snelweg naar procesverbetering en kostenbesparing.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Patientline 0162-480113, [email protected] of www.patientline.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen