Tros Radar over Zorgverzekeringen

Array

Het is weer november dus we mogen weer de overstap maken naar een andere zorgverzekeraar.En dus heeft Tros Radar een item in haar uitzending. Het moest allemaal ‘meer bij u’ komen te liggen: de vrije keuze voor een zorgverzekering. Zo kun je zelf bepalen bij welke zorgverzekeraar je een basispakket neemt. En in hoeverre je je laat bijverzekeren in een aanvullende zorgverzekering. Maar is het er daardoor beter op geworden?

Wil je je extra bijverzekeren voor bijvoorbeeld tandartskosten? En welke verzekeraar biedt je dan het beste aanvullende pakket? Het is niet zo eenvoudig om dat uit te vinden, zo blijkt uit vele reacties die bij ons binnen komen. En niet iedere verzekeraar wil jou zomaar als nieuwe klant.Uitbreiding met tandartspakket

Meneer Van de Moosdijk wil zijn basisverzekering bij CZ uitbreiden met een tandartspakket: “Ik verwacht dat de komende twee jaar mijn vulling het gaat begeven, en dat ik een kroon moet nemen.”

Hij heeft zich geïnformeerd op de website van CZ. Deze vergoedt in het aanvullende pakket 75% van de kosten voor kronen tot maximaal 1150 euro per jaar. Hij verwacht dat er 2 kronen gezet moeten worden. Dat kost zeker 1000 euro. Per jaar zal hij voor de aanvullende verzekering 27,50 euro per maand moeten betalen. Dat is dus 330 euro per jaar. De extra bijverzekering is dus wel de moeite waard.

Maar wat blijkt? Met het uitgebreide pakket zit je minimaal 3 jaar aan de verzekeraar vast. Zorgverzekeraar CZ heeft hier bewust voor gekozen.

Lees de reactie van CZ

Jaarlijks van basisverzekering wisselen

Als het gaat om je basisverzekering, dan mag je elk jaar veranderen van verzekeraar. Bij aanvullende pakketten mag de verzekeraar bepalen hoe lang je aan de verzekering vast zit.

Toch gaat Van de Moosdijk verder zoeken. Maar liefst 40 verzekeraars bieden meer dan 1500 zorgpolissen aan. Probeer hieruit maar eens het voor jou beste pakket te vinden. Er zijn verschillende websites die je enigszins kunnen helpen met het vergelijken van pakketten.

Www.kiesbeter.nl is een website van de overheid. Hierop is Van de Moosdijks enige alternatief ONVZ. Dit is duurder dan CZ en hij komt er op Kiesbeter niet echt achter of hij geaccepteerd wordt.

Hij gaat toch eerst nog even naar www.consumentenbond.nl. Tja, daar moet je eerst lid worden. Uiteindelijk komt hij via www.independer.nl en ook www.verzekeringssite.nl tot een verzekeraar die hem zonder een medische controle zal accepteren: Stad Holland, met de aanvullende verzekering Zorg Riant. Deze is echter wel duurder en biedt ook nog eens minder dekking dan de uitgebreide tandartsdekking van CZ.

De aanvullende van CZ is 27,50 euro per maand, die van Stad Holland 41, 50 euro. Dat is 495 euro per jaar, maar met een dekking van 500 euro. Van de Moosdijk: “Tja, dan weet ik niet of het nog wel de moeite waard is, om voor die 5 euro over te stappen naar een andere verzekeraar.”

Recente artikelen