De oplossing voor de gezondheidszorg: De polsbandjesprinter HC100

Array

Er is nu een uniek product op de markt dat speciaal ingezet kan worden in de gezondheidszorg. De polsbandjes printer, de HC100 van Zebra is geschikt voor patienten identificatie in ziekenhuizen. Hiermee wordt het printen van polsbanden eenvoudiger en voordeliger voor zorginstellingen.


Van de patienten die worden opgenomen in het ziekenhuishuis kunnen de gegevens worden uitgelezen doormiddel van de polsbandjes. Hierop staat de naam van de patient en een barcode die het medisch dossier van een patient kan lezen. Dit helpt de patientenveiligheid te vergroten en het reduceert de kans op fouten.


Eigenschappen polsbandjes HC100

De polsbanden die de HC100 produceerd beschikken over een anti-bacteriele coating, waardoor het infectiegevaar via de polsband wordt gereduceerd. In tegenstelling tot veel laserprinters biedt de HC100-patientenidentificatie oplossing de mogelijkheid om de polsbanden per stuk uit te printen. Door het gebruik van de cartridges (met chip-identificatie) kan de gebruiker eenvoudig verschillende formaten polsbanden door elkaar printen. Hierdoor zijn de polsbandjes geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen. Het personeel hoeft daarbij geen labels meer in een speciale lade te plaatsen en uit te printen om deze vervolgens op de polsband te plakken. Dit is kostenbesparend en resulteert in minder afval.

Nauwkeurig printen

De printer maakt snel en nauwkeurig scannen mogelijk doordat de barcodes bestendig zijn tegen water, bloed, zeep en andere vloeistoffen. Hierdoor blijven de polsbanden langer leesbaar dan de gemiddelde opnametijd van patienten. Het compacte formaat van de HC100 zorgt ervoor dat deze weinig ruimte in neemt en beslagneemt op een balie on het ziekenhuis. Een uniek product dus, en Direct ID heeft dit fantastiche product nu in haar assortiment opgenomen.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen