Overnamekandidaat IJsselmeerziekenhuizen morgen bekend

Array

De IJsselmeerziekenhuizen maken morgen bekend wie het ziekenhuis overneemt. Het gaat officieel om een voorgenomen besluit. Als eerste krijgen personeel, gemeenten, provincie, verzekeraar en banken tekst en uitleg. De keuze ging nog tussen St Jansdalziekenhuis in Harderwijk en de MC Groep van Loek Winter. Beiden lieten eerder weten niet de volledige miljoenenschuld van het ziekenhuis op hun schouders te willen nemen.

Dat ondernemingsraad en leidinggeven vandaag zijn ingelicht over het reddingsplan van het St. Jansdal in Harderwijk betekent volgens een woordvoerder van de IJsselmeerziekenhuizen niet dat de keuze op Harderwijk is gevallen. “Dat is op verzoek van het St. Jansdal gedaan en zegt verder niets.” Tijdelijk voorzitter van de Raad van Bestuur Norbert Hoefsmit spreekt morgenmiddag het personeel toe in Lelystad. De collega’s in Emmeloord kunnen via een live-verbinding meeluisteren en kijken.
De IJsselmeerziekenhuizen verkeren in ernstige financiele problemen, die dramatisch verergerden nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg op 18 september de operatiekamers sloot. De door alle betrokken partijen ingeschakelde onderzoeker Léon Lodewick kwam tot de conclusie dat het ziekenhuis bestuurlijk, financieel en zorginhoudelijk failliet is en zelfstandig geen toekomst heeft.

Nadat vorige week de operatiekamers in Emmeloord alweer open gingen, zijn gisteren de nood-ok’s in Lelystad geopend. De vier reguliere operatiekamers in het Lelystadse ziekenhuis blijven voorlopig dicht, omdat daar nog veel aan moet gebeuren.

Recente artikelen