Jeuk! Diagnostiek en behandeling

0
389

Dermatologen van het Erasmus MC hebben een handboek geschreven voor snellere behandeling van jeuk. Jeuk is een vervelende klacht voor de patient en vaak ook voor de behandelend arts. Terwijl de patient soms slapeloze nachten heeft, kost het de arts de nodige hoofdbrekens om de klacht te duiden aan de hand van overige symptomen, medicijngebruik, medische voorgeschiedenis en eventuele huidaandoeningen of afwijkende laboratoriumuitslagen. De patient wil ondertussen vooral van de jeuk af.
Zakboek Jeuk / druk 1
Zakboek Jeuk / druk 1
Thio & Bing


Onbekend
“Jeuk: Diagnostiek en behandeling” beschrijft de meest voorkomende oorzaken van jeuk aan de hand van foto’s. Het boek geeft een bondige uiteenzetting met praktische informatie over de anamnese, diagnostiek, begeleiding en de behandeling van jeuk. Zowel oorzakelijke als symptomatische behandelingen van jeuk worden overzichtelijk en praktijkgericht besproken in het boek. Natuurlijk komen ook veelvoorkomende vormen van jeuk bij ouderen en anale jeuk aan bod. Het boek bespreekt verder een aantal psychische factoren die het optreden en het verloop van jeuk kunnen beïnvloeden en geeft tevens behandeladviezen voor gevallen waarin de exacte diagnose of de oorzaak van de jeuk nog onbekend is.

Bijgedragen
“Jeuk: Diagnostiek en behandeling” is samengesteld onder redactie van dermatologen dr. H.B. Thio en dr. E.M. van der Snoek van het Erasmus MC, huisarts E.M. Ronner en verpleegkundig onderzoeker H. van Os-Medendorp. Deskundigen op het gebied van jeuk bij dermatologische en inwendige aandoeningen, bij kinderen, tijdens de zwangerschap, en tropische aandoeningen hebben bijgedragen aan de inhoud van dit boek.

“Jeuk: Diagnostiek en behandeling” is bedoeld als handboek in de spreekkamer van de huisarts en voor andere geïnteresseerden en is verschenen bij Elsevier gezondheidszorg, Maarssen ISBN 978 90 352 2992 1.

Zakboek Jeuk / druk 1
Zakboek Jeuk / druk 1
Thio & Bing


Titel Jeuk
Ondertitel Diagnostiek en behandeling
Auteur(s) B.Thio, E. Ronner, H. van Os-Medendorp, E. van der Snoek
Taal Nederlands
Uitgever Elsevier Gezondheidszorg
Verschenen Oktober 2008
Omvang 142 p.
Illustrering ja
ISBN / 9789035229921
Onze prijs 30.00 euro


Bron: Erasmus MC