Om 18:00uur geeft Norbert Hoefmit en de heer Wijs een persconferentie over de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen

Array

De raad van bestuur van de IJsselmeerziekenhuizen geeft vanavond om 18.00 uur een persconferentie over de toekomst van de ziekenhuizen. Over de inhoud worden op dit moment nog geen mededelingen gedaan. Omroep Flevoland zendt de persconferentie zowel op radio als tv rechtstreeks uit. De opties voor de ziekenhuizen bestaan uit een overname door een particuliere investeerder of door het ziekenhuis uit Harderwijk. Een faillissement valt ook niet uit te sluiten.

Het personeel van de vestigingen in Emmeloord en Lelystad wordt vanmiddag ingelicht over het besluit.
Omroep Flevoland zendt vanavond vanaf 18.00 uur de persconferentie over de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad rechtstreeks uit op radio en tv. Op deze persbijeenkomst zullen voorzitter Hoefsmit van de Raad van Bestuur en voorzitter Wijs van de Raad van Toezicht het besluit over de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen toelichten. De uitzending is ook te volgen via Internet door op de website van Omroep Flevoland te klikken op Live Televisie

Beluister hier de reacties van het personeel


Stand van zaken in het IJsselmeer Ziekenhuis

OK’s Emmeloord

Maandag 17 november zijn de drie operatiekamers in Emmeloord weer in gebruik genomen. Op de locatie Emmeloord wordt gestart met chirurgie, orthopedie, gynaecolotie en KNO. Het gaat hierbij om operaties die in dagbehandeling en kort-verblijf gedaan kunnen worden. Dit betekent dat patienten niet meer in Meppel of Almere geopereerd hoeven te worden.

 

Tijdelijke OK’s Lelystad

Maandag 24 november zijn de twee tijdelijke OK’s in Lelystad in gebruik genomen. Er is begonnen met geplande chirurgische ingrepen. In de volgende fase volgt verloskunde, gevolgd door acute zorg.

 

Cardiologische zorg gegarandeerd

Patienten met hartproblemen kunnen net als voorheen bij de IJsselmeerziekenhuixen terecht. De tijdelijke sluiting van de OK’s is niet van invloed op de behandeling van cardiologische patienten. Uit het Elsevier-onderzoek van eind juni jl. bleek dat de cardiologen van de IJsselmeerziekenhuizen tot de beste van Midden-Nederland behoren.

Patienten die een hartoperatie moeten ondergaan, worden -net zoals dat altijd al gebeurde- geholpen in het OLVG in Amsterdam of in de Isala-klinieken in Zwolle. Topziekenhuizen waar de Lelystadse cardiologen als jaren uitstekend mee samenwerken.

 

MDL

In verband met de huidige situatie is besloten om een evenredige verdeling te maken van de beschikbare capaciteit tussen beide locaties. Dit heeft er toe geleid dat alle scopieen tijdelijk naar locatie Emmeloord verhuizen. In Emmeloord wordt gewerkt aan het tijdelijk in gebruik nemen van een tweede scopiekamer. Hiermee garanderen we dat de verwerking van uw scopieaanvragen ongewijzigd blijven. Afspraken die op dit moment nog in Lelystad zijn gepland worden in overleg met de patienten naar Emmeloord verplaatst. Het aanmelden van de scopieen en het maken van telefonische afspraken blijft hetzelfde (zie VerwijswIJZer). De MDL-artsen blijven poli op de locatie Lelystad doen conform eerdere afspraken. Ook de spoedscopieen blijven ongewijzigd.

 

St. Jansdal in Harderwijk heeft longpatienten en complexe vaatpatienten overgenomen. Voor de toekomstige patienten gelden dezelfde afspraken.

 

Verloskunde

Vanwege veiligheid van moeder en kind zijn de verloskamers nog gesloten. Zonder OK faciliteiten kan geen veilige zorg worden gegarandeerd. Vandaar dat patienten tot de opening van de tijdelijke OK’s in lelystad, niet kunnen bevallen in IJsselmeerziekenhuizen. Er zijn goede afspraken gemaakt met de ons omringende ziekenhuizen voor opvang van onze patienten. Eventuele opname van zwangeren kan wel in het ziekenhuis in Lelystad. De communicatie met de patient gaat altijd via de dienstdoende gynaecoloog die in samenspraak met de patient de overdracht regelt naar een ander ziekenhuis.


Recente artikelen