Commentaar: Trukendoos

Waarop de Europese Commissie terecht reageert is, ondermeer, dit bericht dat in Care4Cure verscheen.

28-11) Geneesmiddelenfabrikanten beschikken over een trukendoos om zolang mogelijk van octrooibescherming te profiteren. Is dat erg?
Het patent van Provigil (Modafinil), goedgekeurd voor de behandeling van narcolepsie, loopt over enkele jaren af. Wat doet Cephalon, de producent van het middel? Het laat de prijs niet zakken maar verhoogt deze juist. In de VS is Provigil momenteel 74% duurder dan vier jaar geleden. Wat is de truc? Omdat Provigil in de nabije toekomst de concurrentie van generieke middelen zal gaan voelen is Cephalon van plan volgend jaar, een langer werkende versie van het middel op de markt te brengen. Om gebruikers van Provigil over te halen om op de variant, Nuvigil, over te stappen wil de fabrikant dit lager prijzen dan Provigil. Op Nuvigil rust een octrooi tot 2023; men kan dus weer even vooruit. Cephalon hoopt dat tegen de tijd dat generieke versies op de markt komen de meeste gebruikers overgestapt zijn. Dan kan de prijs van het ‘nieuwe’ middel weer stijgen. Men kan er immers op wijzen dat het een voordeel biedt ten opzichte van de generieke middelen. “

Onthou deze voorspelling.
Als methylfenidaat uit de handel zal gaan, en misschien ook nog de SSRI’s onder een opiumwetgeving zulen gebracht worden, zullen Provigil (Modafenil) en Nuvigil (armodafenil, het rechtsdraaiend isomeer van Modafenil) in de handel gebracht worden als ADHD-medicijn.


Ooit (1997) gebruikte de industrie het rechtsdraaiend isomeer van Ponderal om Isomeride in de handel te brengen.  Met als resultaat dat meteen alle anorectica verboden werden, omdat pulmonaire hypertensie ermee, toen nog geen ‘aangeboren hartziekte’ was.

Ik heb deze voorspelling voorbije dinsdag (25/11) op mijn lezing, met bewijzen, aangekondigd.
Ik toonde ook aan, hoe ik deze truuk meteen doeltreffend kan aanpakken.

Hier fraudeert de industrie, door onder het voorwendsel van een ziekte met de symptomen van een normaal gedrag, kinderen, en nu voortaan ook nog volwassenen, kapot te drogeren met stoffen, waarvan bekend is dat ze sterfgevallen veroorzaken door een pulmonaire hypertensie.De waarschuwingen voor dat dodelijk gevaar, worden door dezelfde industrie op een perverse manier voor de medische wereld achtergehouden, waardoor de sterfgevallen door het kapotdrogeren nu nog steeds afgedaan worden als ‘aangeboren hartziekten’, die niemand kon zien aankomen.

Gewoon om de veilige waan van hoge dosingeren sterke psychotica overeind te houden.


Fernand Haesbrouck

Recente artikelen