Studenten verwaarlozen hun gebit

Array

Uit cijfers van de Studentenpolis is gebleken dat de gemiddelde student 13,5% meer uitgeeft aan tandheelkundige kosten, zoals wortelkanaalbehandelingen, in vergelijking met de gemiddelde 18 tot 27 jarige in Nederland.  Het gegeven dat studenten vaker dan gemiddeld een wortelkanaalbehandeling nodig hebben, kan veroorzaakt worden door gebrekkige verzorging van tanden en tandvlees. Derhalve heeft de Studentenpolis besloten om haar verzekerden elke 3 maanden een nieuwe hoogwaardige tandenborstel toe te sturen.

Opvallend is dat op alle overige medische kosten door studenten minder gedeclareerd wordt.

Gebitsverzorging
Studentenpolis.nl is de zorgpolis voor studenten die probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van de studenten.Twee jaar terug besloot zij al om condooms gratis aan te bieden voor verzekerden, als gevolg van het stijgende aantal SOA besmettingen. Nu blijkt dat studenten gebitsverzorging niet op de eerste plaats te hebben staan wordt daar een extra optie aan toegevoegd. Studenten krijgen de keuze tussen 60 condooms per jaar, of elke 3 maanden een nieuwe tandenborstel, zoals tandartsen adviseren, en een tube tandpasta.

De Studentenpolis
De Studentenpolis, een samenwerking tussen Studenten.net en Menzis, is specifiek ontwikkeld voor studenten. Iedere student kan de Studentenpolis afsluiten. De combinatie van een basisverzekering en de aanvullende verzekering is helemaal afgestemd op de levensstijl van de student. De basisverzekering is er vanaf 70,56 euro. Alle studenten die via de Studentenpolis zijn verzekerd krijgen 7% collectiviteitskorting. De aanvullende verzekering wordt aangeboden met 9% collectiviteitskorting voor 11,83 euro.

Gezocht: de student met het mooiste gebit
Om de actie op interactieve wijze te ondersteunen organiseert Studenten.net een zoektocht naar de student met het mooiste gebit. Op Studentenpolis.nl kunnen studenten foto’s en filmpjes van hun gebit uploaden. De student die het mooiste gebit bezit, wint een Colgate verzorgingspakket.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen