Zes op de tien Nederlanders betalen teveel voor hun zorgverzekering

Array

Landelijke bustour om mensen te helpen met kiezen zorgverzekering

Nederlanders nemen geen tijd voor hun zorgverzekering. Zes op de tien Nederlanders betalen teveel voor hun zorgverzekering. Daarbij zijn jongeren tot 30 jaar, 65+ers en Nederlanders van allochtone afkomst oververtegenwoordigd. . Het merendeel neemt niet de tijd om zich te verdiepen in de tarieven van de tientallen zorgverzekeraars die Nederland rijk is. Driekwart van de Nederlanders is oververzekerd. Wanneer consumenten iets kritischer naar hun verzekeraar kijken levert dat een jaarlijkse besparing op van 125 euro per persoon per jaar. Totaal is dat een besparing van 545 miljoen euro.

Wie wil overstappen naar een andere verzekeraar moet dat voor 1 januari aangeven. Veel mensen doen dat echter niet. Dit jaar verwacht tussen 2 en 3% overstappers. Dat is nog maar de helft van de mensen die in 2005 overstapten. “Iedereen is nu al bezig met de feestdagen en heeft dan geen zin om zich te verdiepen in hun verzekering. Dat is best wel zonde. Als je een beetje oplet, dan betaalt de zorgverzekeraar dit jaar jouw Sinterklaaskado’s.”

: Landelijke bustour om mensen te helpen met kiezen zorgverzekering

Vandaag start  vanuit Utrecht met een landelijke bustour om de consument te helpen bij hun keuze voor een nieuwe zorgverzekering. “Het is stuitend dat bijna 60 procent van de mensen vanaf 2005 nog niet heeft overwogen over te stappen. Daarnaast blijkt uit eerder onderzoek dat een ruime meerderheid van de Nederlanders is oververzekerd, er valt dus nog veel te besparen.”

Van studenten en jongeren tot 30 jaar heeft ruim 75% nog geen tijd genomen voor zijn zorgverzekering. De aftrap zal om 13.00 uur in studentenstad Utrecht worden verricht door Lisa Westerveld, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond en Hidde Terpoorten, voorzitter van het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO). Daarna zullen vandaag Leiden en Amsterdam worden aangedaan. Met een landelijke bustour, een informatienummer 020-6890052 en een polistest via internet, vergelijkbaar met de kieswijzer.

Snakewool, een site die vergelijkingsites vergelijkt, is uitgeroepen tot de beste vergelijkingsite voor het vergelijken van zorgverzekeringen van 2009. Uit het rapport: “geeft een lijst met zorgverzekeraars. De site bevat goede selectie- en sorteermogelijkheden. U kunt gemakkelijk selecteren op maand- of jaarpremie, hoogte van eigen risico en soort polis. Sorteren is mogelijk op zorgverzekeraar, premiehoogte en service. De site is informatief over de dekking. Ook kunt u polissen (en de dekking) met elkaar vergelijken. Ook biedt de site een handige polistest met een op uw situatie toegesneden advies. U kunt op deze site ook aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen vergelijken.”
De uitslag is te bekijken op www.snakewool.nl/vergelijk/zorgverzekeringen.htm

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen