RPMmarathon voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds brengt 9000 euro op

Array

Vestigingen van Optisport Health Club organiseerden door heel Nederland een RPMmarathon voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Deelnemers hebben samen ruim 9.000 euro opgehaald voor kankerpreventie.


De motivatie
Kanker geen grenzen. Ruim één op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Er bestaat geen garantie tegen kanker. Maar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gezonde voeding, een gezond gewicht en voldoende lichaamsbeweging het risico op kanker met een derde kan verminderen.

De hele maand oktober konden mensen bij Optisport Health Club sporten voor slechts één euro. Deze actie was speciaal ontwikkeld om meer mensen in beweging te krijgen. Ook de opbrengt van deze speciale actie komt ten goede van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Voldoende lichaamsbeweging verlaagt namelijk de kans op kanker.


De opbrengst
De opbrengst van zowel de RPMmarathon als de actiemaand oktober zal besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek naar en voorlichting over kankerpreventie. ‘Initiatieven zoals deze moedigen wij enorm aan en maken ons werk mogelijk. We zijn dus heel erg blij met de acties van Optisport Health Club!’ aldus Stephanie Spijkerman, medewerker fondsenwerving.


Bron: wcrf.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen