Vietnamees ziekenhuis bezoekt Sint Franciscus Gasthuis voor een kijkje in de keuken.

Array

In het kader van kennisoverdracht bezochten artsen en management van de University Hospital of Hanoi op donderdag 27 november 2008 het Sint Franciscus Gasthuis.  Het bezoek van deze Vietnamese medische delegatie is bedoeld voor hen om kennis te vergaren over de Nederlandse ziekenhuiszorg, specifiek op het gebied van spoedeisende en intensieve zorg, hemodialyse maar ook op het gebied van financieel en IT management, klinische chemie en bloedtransfusie. Medisch Comité Nederland Vietnam
Dr. Hoat Luu is Vice Director van de University Hospital of Hanoi en is via zijn partnership in het Medisch Comit̩ Nederland Vietnam in contact gekomen met Tjin Njo, arts Klinische Chemie in het Sint Franciscus Gasthuis. Na een korte ontvangst verzorgd door Karen Kruijthof, Lid Raad van Bestuur en Internist John Tjen ontving de delegatie meerdere presentaties over de diverse aspecten van de Nederlands ziekenhuiszorg. Naast het bezoek aan het Sint Franciscus Gasthuis verdedigde Dr. Hoat Luu zijn proefschrift Moving the mountain Рrenovating medical eduction in a changing Vietnam.

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Het Sint Franciscus Gasthuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Om deze topklinische zorg nu en in de toekomst te kunnen leveren, heeft het Sint Franciscus Gasthuis veel aandacht voor opleiding, bijscholing, (wetenschappelijk) onderzoek, vernieuwing en kennisuitwisseling.

Recente artikelen