Jeroen Bosch Ziekenhuis en ziekenhuis Bernhoven versterken samenwerking

In het belang van de patienten in de regio Noord-Oost Brabant kiezen ziekenhuis Bernhoven en het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor verdergaande samenwerking. De al sinds 1978 bestaande band wordt deze week in een vernieuwde overeenkomst vastgelegd. In deze tijden van marktwerking en concurrentie kiezen de twee ziekenhuizen in Noord-Oost Brabant voor de best mogelijke zorg. Door samen te werken kunnen specialistische ziekenhuisfuncties behouden blijven of verworven worden, die mogelijk anders niet voor de regio bereikbaar zijn. Samen willen de ziekenhuizen de kwaliteit van de gezondheidszorg en de dienstverlening aan patienten in de regio bevorderen. Een cadeautje voor de patient, formeel bekrachtigd op de dag voor Sinterklaas.

Patientveiligheid en patientgerichtheid staan centraal in de overeenkomst die het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven op donderdag 4 december ondertekenen. De statuten van de sinds 1978 bestaande Stichting Samenwerkende Ziekenhuizen worden op basis van deze overeenkomst aangepast.

Er wordt momenteel onder meer samengewerkt bij de specialismen longgeneeskunde, reumatologie, kaakchirurgie, revalidatie en cardiologie. Ook de klinische laboratoria van Bernhoven en het Jeroen Bosch Ziekenhuis zoals pathologie en medische microbiologie werken samen. De Ziekenhuisapotheek Noord-Oost Brabant is eveneens in de gehele regio actief. De komende maanden wordt bekeken bij welke innovatieve functies en investeringen samenwerking wenselijk is. Waar mogelijk ondersteunen de twee ziekenhuizen elkaar, en delen zij kennis en ervaring.

Recente artikelen