Klink onderzoekt meerwaarde magneetziekenhuizen

Magneetziekenhuizen onderscheiden zich van andere ziekenhuizen door uitstekende verpleegkundige zorg en patientveiligheid. Hierdoor zijn zij een aantrekkelijke werkgever voor verpleegkundigen. Omdat de vraag naar personeel in de gezondheidszorg de komende jaren sterk toeneemt, onderzoekt Klink het concept ‘Magneetziekenhuizen’.

Minister Klink bekijkt wat in Nederland de meerwaarde en toepasbaarheid kan zijn van magneetziekenhuizen.


Excellente patientenzorg

Mooi aan het concept vindt Klink het cultuuraspect en de aandacht in het hele ziekenhuis voor het streven naar excellente patientenzorg. ‘Met verschillende initiatieven, zoals het veiligheidsprogramma ziekenhuizen ‘Voorkom schade, werk veilig’, werken we in Nederland ook aan het cultuuraspect.’
Meer vraag naar personeel

VWS neemt verschillende maatregelen om extra werkers in de zorg te krijgen. Het arbeidsmarktbeleid richt zich op:

* het beter organiseren van de inzet van personeel
* het behouden van bestaand personeel
* het bevorderen van de instroom van nieuw personeel


Bron:VWS


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen