Senior Games 2009: aanjager voor 50-plussers en sport

De provincie Zeeland organiseert van 7 tot 12 september de Senior Games 2009. Nederland heeft hiermee de primeur, aangezien een dergelijk open sportevenement voor 50-plussers nog niet eerder in Europa heeft plaatsgevonden. In maar liefst 22 sporten wordt er door 4500 sporters op het hoogste niveau gestreden.

De Senior Games 2009 dient als aanjager en motivator voor het thema ’50-plussers en sport’. Een nieuwe generatie 50-plussers, die een actieve levenshouding en maatschappelijke participatie nastreven, waar veel sporten, gezondheid, genieten en plezier centraal staan, is opgestaan. Deze groep verdient erkenning en hoort een herkenbare plek te krijgen binnen de Europese sportstructuur.

Onder leiding van de Vlaamse sportpresentator Louis de Pelsmaeker, oud topsporters Ard Schenk, Daley Thompson en universitair docent & onderzoeker bewegingswetenschappen Mathieu de Greef wordt gesproken over het gezondheids- en maatschappelijk belang van 50-plussers en sport. Tevens geeft Ton Kienhuis, directeur Senior Games 2009, een toelichting op het evenement.
Programma:

16.00 uur Inloop met ontvangst door presentator Louis de Pelsmaeker
16.25 uur Openingswoord drs. Harry van Waveren sportgedeputeerde provincie Zeeland
16.30 uur dr. Mathieu de Greef, docent Instituut Bewegingswetenschappen
16.45 uur Ton Kienhuis, directeur Senior Games 2009
17.00 uur Ard Schenk, ISU bestuurder, voormalig topschaatser & Chef de Mission
17.20 uur Interview Daley Thompson, tweevoudig OS kampioen tienkamp UK
17.30 uur Gelegenheid tot vragen stellen
17.45 uur Ondertekening sponsorpartner overeenkomsten
18.00 uur Proeverij Zeeuwse Zilte Zaligheden

Verder informeren wij u over het 2-daags symposium, dat in de week van de Senior Games plaatsvindt.

De organisatie nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn tijdens de landelijke presentatie ‘Senior Games, 50-plussers en sport’ op woensdag 10 december aanstaande van 16.00 tot 19.00 uur in het Regardz Event Center in het Olympisch Stadion 24-29 te Amsterdam