Wereldprimeur: eerste producten met tandvriendelijke chocolade van Callebaut gepresenteerd

Array

Daskalidès en Chocolaterie Smet, twee Belgische chocolatiers die in binnen- en buitenland actief zijn, brengen als eersten ter wereld tandvriendelijke chocoladeproducten op de markt. Tandvriendelijke chocolade is een innovatie van Barry Callebaut, wereldreferentie in de productie van hoogkwalitatieve cacao en chocolade. De tandvriendelijke chocolade van Barry Callebaut kreeg het prestigieuze ‘Happy Tooth’ logo toegekend van Toothfriendly International, een non-profit organisatie die zich inzet voor een betere mondgezondheid en wordt daarom ondersteund door tandartsenverenigingen over de ganse wereld. Dr. Albert Bär, directeur Toothfriendly International: “Wij kennen het Happy Tooth logo enkel toe aan producten die gegarandeerd veilig zijn voor de tanden. Alle snoepgoed met dit logo is wetenschappelijk getest door erkende en onafhankelijke academische instituten voor tandgezondheid. Hun testen tonen aan dat het product geen caries of tanderosie veroorzaakt. Het Happy Tooth logo helpt de consument in hun keuze voor tandvriendelijke producten.”
Via het Happy Tooth logo kunnen consumenten tandvriendelijk snoepgoed beter onderscheiden van niet-tandvriendelijke varianten. Alle producten met het Happy Tooth logo, waaronder de chocoladeproducten van Chocolaterie Smet en Daskalidès, staan garant voor hun tandvriendelijkheid en zijn erkend door de Toothfriendly International organisatie.

Het geheim van de lekkere tandvriendelijke chocolade van Barry Callebaut zit in een speciaal productieproces en in de samenstelling. In de chocolade wordt melkpoeder vervangen door melkproteïnen en suiker door isomaltulose, een suiker dat in kleine concentraties voorkomt in honing en suikerriet. Het behoort tot de groep van de suikers en is net zoals kristalsuiker (sacharose/sucrose) opgebouwd uit glucose en fructose. Isomaltulose wordt echter niet afgebroken door de mondbacterien en geeft bijgevolg geen aanleiding tot de zuurproductie in de mond, zodat de tanden beschermd blijven. Tijdens of na consumptie daalt de zuurtegraad of pH in de mond niet onder de kritische waarde van 5,7. Isomaltulose smaakt bijna even zoet als suiker, is goed verteerbaar en heeft, in tegenstelling tot zoetstoffen zoals polyolen, bij hoge consumptie geen laxerend effect.

Tandvriendelijke chocolade: kids zijn er gek van, moeders keuren het goed. Onderzoek bij moeders en kinderen tussen 6 en 12 jaar toont groot enthousiasme voor de smaak van de tandvriendelijke chocolade van Barry Callebaut. 82 % van de kinderen vindt tandvriendelijke chocoladefiguurtjes lekker tot zeer lekker. Ook bij de mama’s scoort de chocolade bijzonder goed: 73% van de moeders vindt de aankoop van deze chocolade verantwoord.

Recente artikelen