Ernstige veiligheidswaarschuwing Glorix O2

Unilever Benelux waarschuwt consumenten voor een mogelijk kwaliteitsprobleem met Glorix O2. Het betreft witte flessen met een rode dop. De VWA acht het gebruik van Glorix O2 met hoge concentratie waterstofperoxide zeer gevaarlijk. De aangetroffen concentraties zijn vele malen hoger dan voor dit product gebruikelijk is.


De gevaren en voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van hoge concentraties waterstofperoxide zijn:

Irriterende tot bijtende werking op de huid en kan roodheid, pijn tot brandwonden veroorzaken. Vermijd contact met de huid. Indien het product op kleding of de huid komt, trek de verontreinigde kleding uit en spoel of douch de huid met veel water. Raadpleeg een arts bij ernstige geïrriteerde huid of brandwonden.

Irriterende tot bijtende werking op de ogen. Vermijd contact met de ogen. Indien het product toch in de ogen komt, dan onmiddellijk minimaal 15 minuten spoelen met water (eventueel contactlenzen verwijderen), dan de betrokkene naar de (oog)arts brengen en blijven spoelen tijdens vervoer. Een product met hoge concentraties waterstofperoxide is oxiderend en kan ontbranding van brandbare stoffen bevorderen.


Op de website van Glorix staan de serienummers van de flessen met een te hoge concentratie waterstofperoxide en de contactgegevens van de Glorix Consumenten Service.

De VWA roept consumenten op dit product met hoge concentratie waterstofperoxide niet te gebruiken. Unilever verzoekt dit product zo spoedig mogelijk naar de milieustraat of het gemeentelijk afvalinzamelingstation te brengen.


De VWA roept consumenten op ongevallen met het product Glorix O2 te melden bij de VWA. De Warenklachtenlijn is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800 0488 of via het online klachtenformulier.

De VWA is een onderzoek gestart om de oorzaken te achterhalen die hebben geleid tot het op de markt brengen van het product.

Bron:Cconsumentenbond


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen