Nieuwe orthopedisch chirurg versterkt team ViaSana

Array

De afdeling orthopedie wordt per 1 januari 2009 uitgebreid met orthopedisch chirurg, dr. Jan Bos. De zes orthopedisch chirurgen die op dit moment werkzaam zijn bij ViaSana, zijn allen gespecialiseerd in een deel van de sport-, knie-, heup- schouder- en rugchirurgie. Naar verwachting zal het aantal operaties dat in 2009 binnen ViaSana verricht wordt uitkomen op ruim 4500.


Meer en beter patienten helpen

Met de komst van Jan Bos als zevende orthopedisch specialist kan ViaSana aan de toegenomen vraag van haar gespecialiseerde behandelingen voldoen. Sinds de voltooiing van zijn opleiding 19 jaar geleden heeft hij zich speciaal toegelegd op de behandeling van schouderklachten en is dan ook een expert op het gebied van de schouderchirurgie. Naast dr. Wijono zal hij de schouderchirurgie in ViaSana verder vormgeven met o.a. het plaatsen van schouderprothesen.

Opleiding en ervaring

Jan Bos volgde zijn opleiding tot orthopedisch chirurg aan het Academisch Ziekenhuis Utrecht en het Ziekenhuis Leyenburg Den Haag. Daarna was hij 1½ jaar chef de clinique in Medisch Centrum Alkmaar. In 1994 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op de operatieve benadering van de heup bij het plaatsen van een prothese. Vanaf 1992 tot en met 2008 was hij werkzaam in het Antonius Ziekenhuis te Sneek. Jan Bos: “Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest in Sneek ben ik toe aan een nieuwe uitdaging in deze veelbelovende kliniek in Zuid-Nederland.”


Jan Bos ook werkzaam voor Artsen zonder Vakantie

In 1978 ging hij, toen nog als algemene tropendokter, voor het eerst naar Rwanda en bleef daar vijf jaar werken als geneesheer-directeur van het ziekenhuis van Kirinda. Sinds 2001 gaat hij elk jaar gedurende een maand terug en voert namens Artsen zonder Vakantie orthopedische projecten uit, onder andere in het ziekenhuis van Kabgayi. AzV is een Belgische organisatie die al jarenlang in Rwanda werkzaam is.

Kliniek ViaSana

Kliniek ViaSana is een IMSZ (Instelling voor Medisch Specialistische Zorg) die is gespecialiseerd in orthopedie, plastische chirurgie en vaatchirurgie. Patienten kunnen hier “de weg naar gezondheid” (in het latijn: via sana) op een snelle en aangename wijze afleggen. Dankzij de kleinschalige opzet van de kliniek kunnen zij rekenen op veel persoonlijke aandacht, kwaliteit en service.


One thought on "Nieuwe orthopedisch chirurg versterkt team ViaSana"

  1. anne van der sloot

    L.S.
    Vraag voor Jan Bos:  is hij de zuster van Lidewijde Bos?
    Zo ja, zijn wij tezamen begonnen aan de medische studie in Rotterdam(’69-’70-’71)
    Ik zou het erg leuk vinden als hij mij dit even laat weten.
    Tevens hartelijke groeten!!
    Anne van der Sloot

Comments are closed.

Recente artikelen