Zorgplanet krijgt de maximale score in vergelijking door NZA

Array

Zorgplanet heeft in het onderzoek naar de kwaliteit van vergelijkingssites, welke door de NZA werd uitgevoerd, de maximale score behaald.

Het onderzoek werd gehouden onder in totaal 9 vergelijkingssites. 6 hiervan behaalden de maximale score.

 

Doel van het onderzoek was:

  • De zelfredzaamheid van consumenten te verhogen door de kwaliteit van vergelijkingssites voor zorgverzekeringen zichtbaar te maken;
  • Vast te stellen of er voldoende informatie beschikbaar is voor consumenten om een weloverwogen keuze te kunnen maken uit het beschikbare aanbod van zorgverzekeringen;
  • Vergelijkingssites te stimuleren om volledige, correcte, inzichtelijke en onafhankelijke informatie te verschaffen, zodat consumenten beter geïnformeerde keuzes kunnen maken.

 

Alhoewel Zorgplanet tevreden is met deze uitslag, worden er toch aantal kanttekeningen geplaatst bij het onderzoek van de NZA.

 

Er wordt op geen enkele wijze gekeken naar de wijze van informatievoorziening en de mogelijkheden die de verschillende websites bieden. Zorgplanet kent bijvoorbeeld, als enige vergelijkingssite, een unieke vergelijkingsmogelijkheid op het gebied van vergoeding van medicijnen. Op dit moment een bijzonder hot item voor consumenten.

 

Bovendien ?vergelijkingssites? die uitsluitend premies naast elkaar zetten en vervolgens doorlinken naar de betreffende verzekeraar, zonder vergelijkingsmogelijkheden over voorwaarden en dergelijke zijn in onze ogen geen vergelijkingssites en dienen door de NZA dan ook anders te worden gerubriceerd.

 

Ook de toegankelijkheid voor de consument (betaald lidmaatschap) lijkt ons een aspect wat meegewogen moet worden.

 

” Ik hoop dan ook dat de NZA in 2009 meer aandacht gaat schenken aan zowel de toegankelijkheid als de vergelijkingsmogelijkheden die de verschillende sites bieden voor de consument”, aldus  Harry Kah, directeur van Zorgplanet.

 

Wilt u het onderzoek downloaden,  klik dan hier

Recente artikelen