Oorlogswinter toegankelijk voor blinden en slechtzienden

De film Oorlogswinter is vanaf 18 december ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. In zowel Amsterdam (Het Ketelhuis) als in Utrecht (City/Movies) kan de bezoeker ervoor kiezen de film met audiodescriptie te volgen. Via een koptelefoon hoor je dan niet alleen de dialogen, de geluidseffecten en de muziek. Je hoort ook beschrijvingen van de belangrijkste handelingen en beelden, zodat de film goed te volgen is.


Voor blinden en slechtzienden is dit een ontwikkeling van groot belang. Stichting Oogfonds Nederland en belangenbehartiger Viziris ondersteunen dit initiatief dan ook van harte. Na de films Blind, Zwartboek en Bride Flight is Oorlogswinter de vierde film die op deze wijze toegankelijk wordt voor een zeer grote groep. Slechts enkele bioscopen in Nederland kunnen films met audiodescriptie vertonen. Oogfonds en Viziris pleiten ervoor om het aantal bioscopen fors uit te breiden, zodat de doelgroep van meer dan 350.000 blinden en slechtzienden op meer plaatsen kan genieten van bijzondere films.
Viziris en Oogfonds regelen dat veel mensen uit de doelgroep tijdens de speciale première aanwezig kunnen zijn. Producent San Fu Maltha zal de film introduceren. Ook regisseur Martin Koolhoven zal een woordje doen. Bezoekers zal worden gevraagd een steentje bij te dragen aan projecten voor blinden en slechtzienden door ‘Oogfonds aan’ te sms’en naar 5757.

Oorlogswinter is sinds 27 november in 95 bioscopen in heel Nederland te zien . Het is een film naar een boek van Jan Terlouw, die lid is van het Comíté van Aanbeveling van Stichting Oogfonds Nederland.

Recente artikelen