Geen vooraanmelding meer, maar projectidee

Array

Na een positief verlopen proefinvoering is besloten de vooraanmelding per 15 januari 2009 af te schaffen en te vervangen door het sterk vereenvoudigd projectidee.


Binnen verschillende programma’s is het projectidee al onderdeel van de procedure, zie ook de verschillende calls op de subsidiekalender. Echter, op 15 januari wordt het projectidee geïntroduceerd in ProjectNet. Het grote verschil in het aanvraagsysteem ProjectNet, is dan het kleine aantal tabbladen en een grote reductie in het aantal karakters per tabblad.

Doel van het vervangen van de uitgebreide vooraanmelding door een kort projectidee is een efficienter en bovendien klantvriendelijker aanvraag-, beoordelings- en selectieproces.

Tijdens verschillende focusgroepbijeenkomsten met commissieleden, projectleiders en bureaumedewerkers bleek behoefte aan een eenvoudiger en klantvriendelijker formulier voor de vooraanmelding. Het vooraanmeldingsformulier was zeer uitgebreid en qua omvang bijna gelijk aan de uiteindelijke subsidieaanvraag (10-20 pagina’s). De verwerking op het bureau en de beoordeling in de commissies kostte veel tijd . Ook van indieners vroeg het een forse investering, terwijl honorering bij de vooraanmelding nog onzeker was.


Bron: ZonMw


Recente artikelen