Koningin Beatrix bezoekt Oncologiecentrum MAASTRO Clinic

Hare Majesteit de Koningin bezoekt woensdagmiddag 14 januari a.s. het recent geopende Oncologiecentrum van het Maastricht UMC+. Tijdens het bezoek staat het unieke patientgerichte concept van dit centrum centraal. De Koningin ontvangt informatie over de multidisciplinaire werkwijze van het centrum en over de focus van het wetenschappelijk onderzoek. In het samen met patienten ontwikkelde Ontmoetingscentrum spreekt zij met vrijwilligers en medewerkers.

Onderdeel van het bezoek is ook een kennismaking met de op dezelfde locatie gevestigde MAASTRO Clinic, waarmee het Oncologiecentrum samenwerkt. In deze kliniek staan radiotherapeutische technieken bij de behandeling van oncologiepatienten centraal. Het bezoek is gepland van circa 15.00 tot 16.30 uur.

De Koningin wordt bij de hoofdingang van het azM ontvangen door drs. Guy Peeters, voorzitter Raad van Bestuur, en prof.dr. Maarten von Meyenfeldt, directeur-bestuurder van het Oncologiecentrum. De Majesteit arriveert in gezelschap van de heren L. Frissen, Commissaris van de Koningin, en drs. G. Leers, burgemeester van Maastricht.

Via gesprekken met zowel prof.dr. Von Meyenfeldt, alsmede medisch oncoloog prof.dr. Vivian Tjan-Heijnen en prof.dr. Piet van den Brandt, directeur van onderzoeksinstituut GROW, krijgt Hare Majesteit een beeld geschetst van de multidisciplinaire aanpak die het

centrum hanteert en de belangrijkste onderzoeken op het vlak van de oncologie.

 

Om de intensieve samenwerking met externe partners te illustreren, bezoekt zij ook de MAASTRO Clinic, waar directeur prof.dr. Philip Lambin een korte presentatie zal verzorgen van de nieuwste radiotherapeutische behandelmogelijkheden. Daarna zal zij in het Ontmoetingscentrum van het Oncologiecentrum een kort onderhoud hebben met diverse vrijwilligers en medewerkers.
Van hieruit vertrekt zij rond 16.30 uur weer via de uitgang van de MAASTRO Clinic.

 

Bron:AZM

One thought on "Koningin Beatrix bezoekt Oncologiecentrum MAASTRO Clinic"

  1. directeur prof.dr. Philip Lambin zal beter moeten kijken naar MAASTRO,

    Enkele werknemers voelen zich wellicht loyaler aan hun eigen carrièredoelstellingen dan aan hun werkgever, en de huidige functie binnen een jaar of minder verruilen voor een andere.
    Als werknemers zich niet loyaal voelen aan de werkgever, zijn zij waarschijnlijk minder productief en proactief in hun rol en kijken ze uiteindelijk uit naar een nieuwe functie elders. Terwijl werkgevers de problemen van een gekrompen economie moeten doorstaan, moeten ze in hun budget al rekening houden met aanvullende wervingskosten om voldoende gekwalificeerd talent binnen te houden.” RedenenWerknemers van MAASTRO geven talrijke redenen aan waarom zij zich minder loyaal aan hun huidige werkgever voelen:1.   Werkcultuur bevalt niet2.   Inspanningen worden niet gezien of gewaardeerd3.   Het gevoel dat de hij niet waardeert4.   Niet voldoende carrièreperspectieven5.   Te lage beloning6.   Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet goed genoeg7.   Ik vind hem niet aardig8.   Het werk is niet uitdagend genoeg9.   Hij biedt niet genoeg permanente training of opleiding
    10. Hij geniet minder vertrouwen met zijn organisatorische keuzes

Comments are closed.

Recente artikelen