Chirurgen MCA: Raad van bestuur maakt er een puinhoop van!

De raad van bestuur van het Medisch Centrum Alkmaar maakt er zo ’n puinhoop van dat direct de kwaliteit van de zorg aan de patienten wordt aangetast, verpleegafdelingen stuurloos zijn en de onrust onder het personeel groot is. Dit meldt het Noord Hollands dagblad vandaag. De krant heeft een brief van de chirurgen aan de raad van bestuur ontvangen.


Het falende beleid van de raad van bestuur heeft er volgens de chirurgen zelfs toe geleid dat het MCA recentelijk tot twee keer toe operatiekamers moest sluiten en operaties moest uitstellen. In het weekeinde van 6 oktober werden veertig operaties in poliklinische OK’s afgezegd omdat de luchtbehandeling niet aan de eisen voldeed. Zo’n twintig operaties moesten 26 november worden uitgesteld in verband met een storing van de noodstroomvoorziening.

Het harde oordeel van de chirurgen: ,,Dit is symbolisch voor de achterstallige aandacht van de raad van bestuur voor het eigen huis. Dat de luchtbehandeling in de OK’s van de poliklinieken niet voldeed, bleek al langer bekend te zijn, evenals de kwetsbare stroomvoorziening.”


De chirurgen stellen dat het wachten is op nog meer problemen in de operatiekamers: ,,Dat complex is overvol, overbezet en uitgewoond.”Een andere aanklacht van de specialisten is dat de doorgevoerde bezuinigingen op de het personeel hebben geleid tot grote onrust, verlies van kwaliteit van de zorg en stuurloosheid van verpleegafdelingen.

,,De verder uitbouw van de eigen ICT stagneert echter, het hoofddoel , een elektrisch patientendossier, blijkt niet haalbaar en een visie over hoe het nu verder moet, lijkt te ontbreken”, aldus de scherpe kritiek van de chirurgen op een aantal andere hoofdzaken.

De raad van bestuur zegt dat de brief ‘onderschrijft wat er momenteel speelt’. ,,Er wordt een koerswijziging ingezet, waarvan iedereen wel ziet dat die nodig is. De raad gaat vanmiddag nog met de chirurgen om tafel”, aldus een woordvoerster. Inhoudelijk wil de raad daarom pas volgende week reageren.


Bron: Noord Hollands dagblad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen