Resultaten vierde ZZP-check

Array

In september 2008 vulden instellingen voor de vierde keer de ZZP-check in. De check laat zien in hoeverre zorginstellingen voorbereid zijn op zorgzwaartebekostiging. Organisatieadviesbureau Hoeksma, Homans & Menting publiceerde de resultaten.

Uit de Rapportage vierde ZZP-check blijkt dat zorginstellingen de personeelsplanning, de interne kostprijs/budgettering en registratie als voornaamste knelpunten zien. Op het gebied van interne kostprijs/budgettering verwachten ze ondersteuning nodig te hebben. Daarnaast denken relatief veel instellingen behoefte te hebben aan ondersteuning bij de externe communicatie.

Eind januari 2007 kregen instellingen de eerste ZZP-check voorgelegd, bij wijze van nulmeting. Dit is de vierde check (uitgevoerd in september 2008). Om de voortgang ook in de toekomst te kunnen monitoren zal de ZZP-check nog meerdere keren worden herhaald.

Verwante informatie

Handboek veelgestelde vragen Gebruikersgidsen Zorgzwaartepakketten 2009 AWBZ Wonen en zorg Persoonsgebonden budget (pgb)

Zie ook

Centrum Indicatiestelling Zorg KiesBeter.nl NZa Zorgzwaartebekostiging Voor clienten Voor medewerkers in de zorg Nieuwsberichten Kamerstukken Documenten

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen