Tips tegen de feestkilo’s

Array
Veel mensen zien in het nieuwe jaar het resultaat van de feestdagen terug op de weegschaal. Zonde eigenlijk. Lekker eten en genieten kan namelijk prima zonder aan te komen. Hoe? Een paar tips en weetjes op een rij:
• 1. Kies voor ‘slimme’ borrelhapjes zoals kerstomaatjes, olijven, minimaïskolven of een stokbroodje met zongedroogde tomaat in plaats van (kruiden)boter. Bekijk de tabel alternatieven voor tien beruchte dikmakers in december.
• 2. Wissel een glas wijn of bier af met water. Dat helpt om de maat erin te houden.
• 3. Kies voor sauzen op basis van tomaat of gebruik demicrème fraîche of light slagroom.
• 4. Vervang bij een koude saus de zure room door kwark en yoghurt.
• 5. Zorg voor voldoende groente bij het kerstdiner. Groente (en fruit) geven een vol gevoel, maar leveren nauwelijks calorieen. Daarbij zitten ze bomvol vitamines en mineralen!
• 6. Neem sorbetijs in plaats van (slag)roomijs.
• 7. Zorg voor wat beweging. Maak bijvoorbeeld voor het kerstdiner een lekkere boswandeling.
• 8. Doe het tussen de feestdagen door of daarna iets rustiger aan met eten. Neem een of meerdere Balansdagen.
• 9. Maak gebruik van de receptensite van het Voedingscentrum voor het vinden van lekkere en gezonde gerechten of kies voor ons kerstmenu van dit jaar.
Zie op www.voedingscentrum.nl ook :
* Tabel ‘hoeveelheid calorieen voor extra’s’
* Tabel extra’s met informatie over het aantal calorieen diverse snoep en snacks bevatten.
* Alcohol en overgewicht
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen