ABVAKABO FNV blij met ontvlechting Meavita Nederland

0
182

ABVAKABO FNV is blij met de aangekondigde ontvlechting van thuiszorgconcern Meavita Nederland. De Raad van Bestuur van Meavita maakte deze plannen donderdag bekend. Het concern wordt gesplitst in drie afzonderlijke zorgondernemingen om de zorg aan de honderdduizend klanten voort te zetten en de werkgelegenheid van de twintigduizend medewerkers veilig te stellen.

Al eerder had ABVAKABO FNV het gebrek aan meerwaarde geuit van het landelijke concern voor de zorg bij regionale zorgorganisaties.”Wij zijn blij het besluit van de Raad van Bestuur,” zegt Jan Kramer, bestuurder ABVAKABO FNV. “De meerwaarde voor de kwaliteit van de zorg en de positie van de werknemers zit in de regionaal verankerde organisaties. Het moederconcern heeft al teveel geld gekost en heeft niet bijgedragen aan verbetering van kwaliteit. Wij hopen dat er door de ontvlechting meer zekerheid voor de positie en werkgelegenheid van werknemers gaat ontstaan.”

Meavita Nederland bestaat sinds 1 januari 2007 uit de werkmaatschappijen Sensire, Thuiszorg Groningen, Vitras en Meavita West. Het concern kampt al langer met financiele problemen en vroeg eerder dit jaar elf miljoen balanssteun aan bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit verzoek werd afgewezen. Naar verwachting worden Meavita West, Thuiszorg Groningen en Sensire, samen met Vitras, in die volgorde losgekoppeld. Zij gaan verder als zelfstandige werkmaatschappijen. Begin januari volgt nauw overleg met de bonden over de uitvoering van deze beslissing.


Bron: ABVAKABO FNV