Russische staatsprijs voor Suprasorb® X+PHMB-wondverband van Lohmann & Rauscher

Array

Eind oktober heeft Lohmann & Rauscher, fabrikant van producten voor wondbehandeling, flebologie en immobilisatie, de Russische staatsprijs voor bijzondere medische prestaties ontvangen uit handen van professor Alexei Baindurashvili van het Turner Instituut in Sint Petersburg. De prijs was in eerste instantie aan professor Baindurashvili zelf toegekend, maar deze besloot de eer over te dragen aan Lohmann & Rauscher, dat met zijn Suprasorb® X+PHMB-wondverband het leven had gered van een zestienjarige Rus.


De Russische jongen was ten gevolge van een ongeluk voor meer dan 90% verbrand. Na een aantal mislukte behandelingen te hebben ondergaan, werd de jonge Rus uiteindelijk succesvol behandeld in het Turner Instituut in Sint Petersburg, waar talloze operaties en transplantaties hem uit zijn levensbedreigende situatie verlosten. Om de genezing te bevorderen en een antiseptische omgeving te creeren, besloten de medici van het Turner Instituut het vochtregulerende Suprasorb® X-wondverband van Lohmann & Rauscher te gebruiken. De toestand van de patient werd stabieler en de nieuwe huidcellen groeiden gestaag aan. De Russische tiener is op dit moment genezen verklaard.


Deze unieke medische prestatie leverde Alexei Baindurashvili eerder dit jaar de Russische staatsprijs voor bijzondere medische prestaties op. De Russische president Medvedev reikte de prijs zelf uit, in het bijzin van de voormalige patient. Professor Baindurashvili besloot daarop de prijs door te geven aan de uitvinder van het reddende wondverband, Lohmann & Rauscher.
Baindurashvili heeft in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Russische “Federal Agency For High Technology Medical Care” de prijs tijdens de viering van het tienjarige jubileum van Lohmann & Rauscher in Wenen overgedragen aan de Dr. Helmut Leuprecht, de CEO van de Duitse wondverzorgingsspecialist. “Deze prijs komt Lohmann & Rauscher toe“, aldus Baindurashvili. “Zonder de Suprasorb® X-wondverbanden hadden we dit fantastische resultaat nooit kunnen bereiken”. In zijn dankwoord zei een zichtbaar ontroerde Leuprecht: “Op momenten als deze weet je weer waar je het allemaal voor doet: voor je medemens. Dit grootse gebaar van professor Baindurashvili is een extra stimulans voor Lohmann & Rauscher om ons werk voort te zetten en onze missie – het verzachten van leed en het redden van mensenlevens – met nog meer gedrevenheid uit te voeren“.
Suprasorb® X+PHMB is het enige vochtregulerende wondverband met polyhexanide (PHMB) voor de behandeling van vochtige wonden. Het verband treedt effectief op tegen vele uiteenlopende ziekteverwekkers en biedt zodoende bescherming tegen een vermenigvuldiging of een nieuwe kolonisatie van een wond door pathogene ziektekiemen. Bij brandwonden is het weefsel vaak in extreme mate aangetast, waardoor het infectiegevaar zeer hoog is. Van alle sterfgevallen door verbranding is 50% terug te voeren op infecties en de daarmee samenhangende sepsis en orgaanuitval. Wondverzorging en minimalisering van bacteriele besmetting is daarom prioriteit nummer één bij de verzorging van brandwondenslachtoffers.
Het Suprasorb® X+PHMB-wondverband is geschikt voor kritisch gekoloniseerde en plaatselijk geïnfecteerde, licht tot matig exsuderende wonden; de waargenomen subjectieve pijnvermindering en een zeer goede verdraagbaarheid ondersteunen deze stelling. Het HydroBalance-systeem bevordert de genezing van de wond. Alle Suprasorb® X-wondverbanden geven op de noodzakelijke plaatsen vocht af en nemen tegelijkertijd overtollig exsudaat op. Dankzij het zachte en vervormbare materiaal past het vochtverband zich aan elke wond aan.

Recente artikelen