Oliebollen minder ongezond dan gedacht

Oliebollen zijn minder ongezond dan de naam doet vermoeden. Hoewel de olie waarin de bol wordt gebakken zorgt voor een hoger vetpercentage, bevat een smoutebol minder ongezond verzadigd vet dan een bruine boterham met magere kaas. Dat meldt de Nederlandse Wageningen Universiteit. Oliebollen bevatten ook verschillende vitamines en relatief veel koolhydraten, die als een goede basisvoedingsstof kunnen dienen. Dit betekent volgens de universiteit niet dat je beter oliebollen dan brood kunt eten, omdat de versnapering ook de mogelijk kankerverwekkende stof acrylamide bevat.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen