‘Hoofdzaken’: de leuke kanten van ouder worden

Array

De meeste mensen willen wel lang leven, maar niet oud worden. We willen dat onze (groot)ouders een goed verzorgde oude dag hebben, maar roepen tegelijkertijd dat de zorg voor hen onbetaalbaar wordt. Er is geen levensfase waar we zo tegenstrijdig tegenover staan als de ouderdom.


De kunst van het leven
Er zijn mensen die de kunst van het leven verstaan, ze genieten van het leven en beleven een goede tijd. Ook al zijn ze op leeftijd, komt ouderdom met gebreken en neemt het aantal vrienden mettertijd af. Anderen hebben het juist helemaal niet naar hun zin. Hoe kan dat?

Beleving
In deze uitzending besteden we aandacht aan de manier waarop het ouder worden wordt beleefd. We proberen nuancering aan te brengen in de manier waarop gedacht worden over ouderen en ouder worden en belichten de mooie kanten hiervan.

Reageren
Heeft u een vraag of wilt u reageren op de uitzending dan kunt u bellen met 070-390 54 54. We zitten tot een uur na de uitzending voor u klaar. Als u liever niet live in het programma komt, dan bellen we u gewoon na 20.00 uur terug. Anoniem bellen is geen probleem.


Vakantie
Op 25 december (1e kerstdag) en 1 januari (nieuwjaarsdag) zijn er geen Hoofdzaken. De volgende uitzending is op donderdag 8 januari 2009. Wij wensen u alvast fijne kerstdagen en een voorspoedig 2009.


Gemist?
In het programma op Radio West ‘Hoofdzaken’ bespreken ouderenpsychiater Ad Vrijburg en programmamaakster Yvonne Nesselaar elke donderdag van 19.00-20.00 uur een bepaald thema, dat past bij de belevingswereld van senioren. De laatste uitzending van dit jaar gaat over de leuke kanten van ouder worden. Heeft u een uitzending gemist of wilt u een uitzending terugluisteren dan kan dit via programma gemist van Radio West.


Bron: Parnassia

Recente artikelen