Sekschip in ontwikkeling

Array

Wetenschappers zijn bezig met het ontwikkelen van een ‘sekschip’, die kleine schokjes stuurt naar geïmplanteerde elektrodes in de hersenen. Dankzij deze technologie krijgen mensen met een laag libido weer zin in seks, aldus onderzoekers. De chip is het resultaat van jaren onderzoek naar zogenaamde deep-brain-stimulation, een behandelmethode die al wordt toegepast bij de ziekte van Parkinson. Volgens de wetenschappers moet de technologie nog verfijnd worden, en is de huidige methode om een dergelijk apparaat aan te brengen “te invasief”. De onderzoekers hopen dat microrobots in de toekomst uitkomst zullen bieden bij het plaatsen van dergelijke chips.


Plezier

De onderzoekers richten zich op een gebied dat zich direct achter de ogen bevindt, en bekend staat als de orbitofrontale cortex. Dit gebied in het brein is betrokken bij pleziergevoelens die optreden tijdens het eten of het bedrijven van de liefde.


Verandering

“De orbitofrontale cortex is wellicht een nieuw gebied voor stimulatie, om mensen te helpen die leiden aan anhedonie, beweert Morten Kringelbach, onderzoeker aan de Oxford University. “Enkele jaren geleden werd een dergelijke chip in het brein van een vrouw met weinig libido geplaatst. Neurochirurg Tipu Aziz: “Er is bewijs dat de chip werkt. Na de inplantatie kreeg ze een heel actief seksleven. Ze vond deze verandering echter te groot en liet de chip verwijderen.



Hoger libido
Deze chip wordt al in de Verenigde Staten gebruikt om de ziekte Parkinson te behandelen. Maar de laatste maanden concentreren onderzoekers zich op het gedeelte van de hersenen die instaan voor plezier, waaronder ook seks valt. Deze chip zou volgens de onderzoekers mensen met een laag libido weer zin in seks kunnen doen krijgen en er ook meer plezier aan beleven.

Verbeteringen
Het is duidelijk dat de techniek wel nog verbeterd moet worden. Momenteel kan de plaatsing ook nog bloedingen veroorzaken. De wetenschappers zullen er eveneens voor zorgen dat je de chip zelf kan controleren en beslissen hoeveel stimulatie je nodig hebt. Je zal hem hem ook kunnen afzetten wanneer je wil. Ik denk dat de techniek binnen 10 jaar helemaal op punt zal staan.”

Recente artikelen