Flexibele werkgever beter voor gezondheid

Array

Burnouts komen vaker voor wanneer er een lange afstand is tussen de werkplek en de woonplaats en bij een langere periode van hoge werkdruk. Steeds meer Europeanen krijgen hiermee te maken. De keuze van de werklocatie heeft dus een grote impact op de gezondheid en het welzijn van werknemers. Uit het Europese onderzoek ‘Efficient werken in de 21ste eeuw’ dat de Britse Durham Business School met de steun van Regus liet uitvoeren, blijkt dat het risico op een burn-out van 48% naar 5% daalt wanneer werknemers de vrijheid krijgen om af en toe buiten hun gebruikelijke kantoor te werken. Het onderzoek toont aan dat vandaag de dag 37% van de Europese werknemers minstens één of meer werkdagen per week buiten het hoofdkantoor werkt. Door werknemers vertrouwen te schenken en hen zelf een eigen werklocatie te laten kiezen, kunnen werkgevers de gezondheid en het welzijn van hun personeel aanzienlijk verbeteren. 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen