Volkoren producten reduceren risico hartproblemen voor vrouwen met ouderdomssuiker

Array

Vrouwen met ouderdomssuiker (diabetes II) kunnen hun risico van hartproblemen verkleinen door meer volkorenproducten, zemelen en ontbijtgranen te gebruiken. Dit concluderen onderzoekers van Harvard na bestudering van gegevens van deelnemers aan de Nurses’ Health Study.

De gegevens van 902 vrouwen met ouderdomssuiker werden nader bekeken. Gecorrigeerd werd voor leeftijd, BMI, manier van leven en variatie in voeding. Er werd gekeken naar inname van volkorenproducten, zemelen en ontbijtgranen en de spiegels van indicatoren voor ontstekingen in de bloedvaten.Uit het onderzoek bleek dat een hogere inname van granen zorgde voor een lagere concentratie ontstekingsindicatoren. Volgens dr. Qi, één van de onderzoekers, is het voor vrouwen met suikerziekte niet alleen van belang volkorenproducten te eten maar ook producten met een lage glycemische index zoals bonen, bloemkool, ongezoete yoghurt en appels.


Bron: Ortho


Recente artikelen