“Beste Zorgverzekeraar 2008” doet niet aan Preferentiebeleid apotheken

Array

De meeste zorgverzekeraars voeren een zogenoemd “preferentiebeleid” om de kosten van geneesmiddelen te beheersen. Stad Holland Zorgverzekeraar voert een ander beleid om de kosten van geneesmiddelen te beheersen. Stad Holland heeft de award voor “Beste Zorgverzekeraar 2008” in ontvangst genomen. Deze uitverkiezing is de uitkomst van een door het DAK, de NVA en de NBVA uitgevoerd prestatieonderzoek onder duizend tussenpersonen.

In het onderzoek is o.a. gekeken naar:
- Prijs-kwaliteitverhouding van de producten
- Kwaliteit van de claimafhandeling
- Werking van het extranet
- Kwaliteit en foutloosheid van offertes en polissen
- Nakomen van afspraken
- Kennisniveau van de mensen die binnen werkzaam zijn
- Snelheid administratief proces
- Kwaliteit intermediair ondersteuning
– Toewijding verzekeraar naar Assurantie tussenpersoon
– Snelheid beantwoording van vragen
– Kwaliteit mutatieproces.

Stad Holland Zorgverzekeraar heeft, met een gemiddeld rapportcijfer van 7,70, hiermee bekende namen als ONVZ, De Amerfoortse, CZ en Fortis ASR achter zich weten te laten met een relatief groot verschil in waardering.


Stad Holland heeft met apothekers een ‘laagste prijs garantie’ afgesproken voor een aantal veel gebruikte medicijnen met dezelfde werkzame stof. Dit betekent dat de apothekers, ongeacht welk merk zij leveren, altijd de prijs van het op dat moment goedkoopste merk bij Stad Holland in rekening brengen. De apotheker wordt door Stad Holland dus niet gedwongen, zoals bij het preferentiebeleid, om nu een geneesmiddel van het ene merk af te leveren en in een volgende periode misschien weer een ander. De apotheker blijft degene die bepaalt wat hij inkoopt en aflevert, alleen wel tegen de laagste prijs.


Resultaat prestatieonderzoek 2008
DAK – NBVA – NVA

Naam zorgverzekeraarWaardering
1.Stad Holland Zorgverzekeraar7,70
2.ONVZ7,20
3.De Amersfoortse7,13
4.CZ7,03
5.Fortis ASR6,83
6.Delta Lloyd6,71
7.De Goudse6,65
8.Avéro Achmea6,48
9.Menzis6,19

Recente artikelen