Rode Kruis: Ziekenhuizen overbelast door aantal slachtoffers Gazastrook

Array

Het Internationale Rode Kruis is uiterst bezorgd over het toenemend aantal slachtoffers in de Gazastrook ten gevolge van Israelische luchtaanvallen. ‘De ziekenhuizen in Gaza zijn overvol en niet in staat met de grootte en het soort verwondingen om te gaan die blijven binnenkomen’, aldus Marianne Robyn Whittington, gezondheidszorgspecialist van het Rode Kruis in Gaza.

Rode Kruis: Ziekenhuizen overbelast door aantal slachtoffers Gazastrook

Het Internationale Rode Kruis is uiterst bezorgd over het toenemend aantal slachtoffers in de Gazastrook ten gevolge van Israelische luchtaanvallen. Zo’n 275 mensen zijn bij de Israelische aanvallen om het leven gekomen en meer dan 950 mensen gewond, zo melden Palestijnse bronnen. In Israel zijn burgers slachtoffer geworden van raketaanvallen vanuit Gaza waarbij een Israelier om het leven is gekomen en meerdere gewonden zijn gevallen. ‘De ziekenhuizen in Gaza zijn overvol en niet in staat met de grootte en het soort verwondingen om te gaan die blijven binnenkomen’, aldus Marianne Robyn Whittington, gezondheidszorgspecialist van het Rode Kruis in Gaza.
Het Palestijnse Rode Kruis heeft professionele hulpverleners in de ziekenhuizen ingezet, terwijl hulpverleners en vrijwilligers hebben geholpen om doden en gewonden onder ingestorte gebouwen vandaan te halen. Het Rode Kruis heeft meerdere ziekenhuizen in Gaza van medicamenten voorzien om de meest kwetsbare gewonden te kunnen verzorgen. Verwacht wordt dat maandag nog eens vijf ambulances naar Gaza kunnen worden gestuurd.

Recente artikelen