Tergooiziekenhuizen gaan wegwerpluiers vervangen door wasbare exemplaren

Array

De Tergooiziekenhuizen gaan wegwerpluiers vervangen door wasbare exemplaren. Doel is om geld en milieu te sparen. Per jaar geeft tergooien nu 80. 000 euro uit aan wegwerpluiers. Wasbare exemplaren zouden een besparing van 10 tot 20 procent moeten opleveren. Vooralsnog gaat het om een proef van zes weken, waarin wordt bekeken of de luiers ook bij herhaald gebruik geschikt blijven voor baby’s. De babyluiers zijn onderdeel van een grotere proef waarin ook wasbaar incontinentiemateriaal voor volwassenen wordt getest. De luiers worden gemaakt in de huiskleuren van het ziekenhuis. Meisjes worden gehuld in een roze luier en de jongens krijgen een groene. Ook luiers voor volwassenen worden vervangen door wasbare exemplaren.


One thought on "Tergooiziekenhuizen gaan wegwerpluiers vervangen door wasbare exemplaren"

  1. prima idee vroeger kon het toch ook, en wat kijken of het voor langere tijd meegaat ,wij deden er toch ook langer mee 3 kinderen en nooit andere luiers gekocht pot groene zeep en boenen dat hoef tegenwoordig niet meer zo met intensief met al die goede wasmaschine,s en zo oud ben ik niet hoor toen had je ook al wegwerpluiers.

Comments are closed.

Recente artikelen