PIMP JE BOOM 2008 levert 21.000 euro op voor Kinder Intensive Care Onderzoek (KICK) van VUmc

Array


Anja Esmeijer van VU medisch centrum (“VUmc”) is nog beduusd van de cheque die haar op vrijdag 19 december jl. tijdens PIMP JE BOOM 2008 door Reinier Teurlings van JCI Zuid werd overhandigd. De tweede editie van het “PIMP JE BOOM”-project in het Amstelpark in Amsterdam Zuid resulteerde in een recordopbrengst van 21.000 euro. Daarvan is 18.750 euro gedoneerd aan het Kinder Intensive Care onderzoeK (“KICK”) van VUmc en worden drie nieuwe bomen geplant in Stadsdeel Zuideramstel in het kader van het 1001-Bomenplan.
PIMP JE BOOM 2008 trok ruim 170 deelnemers die onder het genot van kerstmuziek, smakelijke boerenkoolijsjes en glühwein 21 gesponsorde kerstbomen prachtig versierden. Het evenement werd afgesloten met een netwerkborrel in Paviljoen Amsteltrouw. Tijdens deze borrel werden o.a. maatpakken, een iPod, vliegtickets en een gesigneerd Ajax shirt geveild. De versierde en verlichte bomen zijn nog tot 5 januari 2009 te bezichtigen in het Amstelpark nabij de A10 in Amsterdam Buitenveldert.

De goede doelen
Het Kinder Intensive Care onderzoeK van VUmc heeft als belangrijkste doel de overlevingskansen van patientjes op een kinder IC te vergroten. KICK onderzoekt hoe de ademhaling van ernstig zieke kinderen het beste overgenomen of ondersteund kan worden. Beademen is niet zonder risico’s en kan zelfs schade veroorzaken aan organen als hart en longen. Met het onderzoek van KICK kunnen nadelige effecten voorkomen worden en wordt de overlevingskans vergroot. Tijdens het eerste ” PIMP JE BOOM”-project in december 2007 werd door JCI Zuid ruim 10.000 euro aan KICK gedoneerd.

Op basis van het 1001-Bomenplan worden tot begin 2010 in Stadsdeel Zuideramstel 1001 (nieuwe) bomen aangeplant, deels als herbeplanting van oude en zieke bomen en deels ter vervanging van bomen die de afgelopen jaren, o.m. door de aanleg van de Noord-Zuidlijn en bouwactiviteiten voor de Zuidas, zijn gekapt.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen