Sint Franciscus Gasthuis en GGZ Delfland bundelen krachten op gebied van Ziekenhuispsychiatrie en Medische Psychologie

Per 1 januari 2009 verzorgt GGZ Delfland de geestelijke gezondheidszorg binnen het Sint Franciscus Gasthuis. Het doel van de samenwerking is om in Rotterdam en omgeving de continuïteit en ontwikkeling van de geestelijke gezondheidszorg te waarborgen.

Samenwerking en ontwikkeling

Medio 2008 zijn de partijen met elkaar in overleg getreden over de samenwerking. Besloten is dat GGZ Delfland op gebied van Ziekenhuispsychiatrie, Medische Psychologie en Psychologie Kind en Jeugdzorg de behandelingen overneemt van het Sint Franciscus Gasthuis. GGZ Delfland heeft al 2,5 jaar een polikliniek Psychiatrie in het Sint Franciscus Gasthuis.

Sint Franciscus Gasthuis en GGZ Delfland werken samen om de patienten van het ziekenhuis die naast hun lichamelijke problemen ook psychische problemen hebben, beter te kunnen helpen. Uit onderzoek blijkt dat het om 30% van alle patienten gaat.

In het kader van de beoogde samenwerking en verdere ontwikkeling op het gebied van de gezondheidszorg, bestaat het voornemens om regelmatig symposia te organiseren voor betrokkenen.

GGZ Delfland

GGZ Delfland is een HKZ gecertificeerde organisatie voor geestelijke gezondheidszorg die actief is in een regio die globaal het zuiden en midden van de provincie Zuid-Holland beslaat. De organisatie biedt een breed pakket aan behandelingsmogelijkheden, verzorging en begeleiding, afgestemd op de vraag van clienten van alle leeftijden, met psychische en psychiatrische stoornissen.

24-uurscontinuïteit

GGZ Delfland gaat voor een 24-uurscontinuïteit zorgen van de psychiatrische zorg in het Sint Franciscus Gasthuis. GGZ streeft ernaar dat binnen 24 uur alle patienten, zijn geconsulteerd, de diagnostiek is verricht, zo nodig medicatie is voorgeschreven en het medisch dossier is bijgewerkt.


Bron: GGZ Delftland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen