Goede voornemens slecht voor gezondheid

De Britse mentale gezondheidsorganisatie ‘Mind’ laat weten dat goede voornemens voor het nieuwe jaar kan meer kwaad doen dan goed. De organisatie geeft mensen de raad om 2009 niet in te zetten met een lading voornemens voor een beter en gezond leven. Vooral voornemens die te maken hebben met afvallen of problemen op het werk creeren een negatief zelfbeeld. Wanneer men er bovendien niet in slaagt om de gemaakte plannen te realiseren, voelt men zich in zekere zin mislukt. De organisatie pleit er dus voor om in plaats van goede voornemens te maken, positief te denken over het nieuw jaar en de doelen die je kan bereiken.

Daarom heeft ‘Mind” voor een goede mentale gezondheid, het hele jaar door:

1. Beweeg: door te sporten maak je endorfines aan, zelfs een gewone wandeling kan al een geweldige opkikker zijn
2. Ga de natuur in: één worden met de natuur draagt bij tot een beter humeur
3. Leer iets nieuws: het stimuleert de geest en verhoogt het zelfvertrouwen
4. Neem deel aan de gemeenschap: je geeft niet alleen de ander een goed gevoel, maar ook jezelf

Recente artikelen