Jellinek : aangekondigde bezuinigingen onvoorstelbaar

Array

Vorige week heeft het in alle kranten gestaan: het kabinet is van plan om 600 miljoen euro te bezuinigen op de GGz. Jellinek vindt dit een volledig foute keus. Clienten worden hier de dupe van.  De aangekondigde maatregelen zijn werkelijk onvoorstelbaar. Jellinek zet zich al langere tijd in om doelmatig om te gaan met de beschikbare middelen, waarbij kwaliteit van zorg altijd een eerste voorwaarde blijft. Maar 600 miljoen euro is een buitensporig bedrag, waarbij de clienten in de kou komen te staan. De minister zit wat Jellinek betreft echt compleet op een verkeerd spoor.

Jellinek wil dan ook duidelijk een tegengeluid afgeven. De sector heeft uitstekende acties ontwikkeld om iedereen te laten zien dat het ècht niet kan. Want de rekening die de GGZ nu krijgt gepresenteerd, gecombineerd met het `afwentelen’ van de bezuinigingen op een groep zeer kwetsbare mensen, komt bij Jellinek hard binnen. Het kan en mag niet gebeuren dat juist deze mensen geen beroep meer kunnen doen op zorg die ze zo hard nodig hebben.

Actie voeren
Jellinek is onderdeel van Arkin. Lees hier welke acties Arkin onderneemt voor haar medewerkers en ook de clienten van Jellinek.

Zeg nee via internet!
Op woensdag 22 juni is  een petitie-actie gestart. Op de websites van GGZ Nederland, NVvP en LPGGZ wordt een petitie geplaatst waarmee mensen kunnen protesteren tegen de bezuinigingen. Deze petitie wordt ingezet bij de manifestatie in Den Haag. Klik hier om de petitie in te vullen.

Twitteractie
Doe dan mee met het twitterbombardement. Retweet deze tekst: #ggzvoertactie, please rt: Wij zijn verbijsterd! Zeg nee tegen de bezuinigingen in de ggz en teken de petitie

www.ggznederland.nl/actueel/nieuwslijsten/petitie.html.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen