Persoonlijke begeleiding reuma- en psoriasispatiënten door verpleegkundigen Mondial Assistance

Array

Mondial Assistance Nederland en Wyeth Pharmaceuticals bv ondertekenden op 9 december een overeenkomst. Patienten die behandeld worden met het geneesmiddel etanercept (Enbrel), worden voortaan nog intensiever begeleid. Zij kunnen een beroep doen op de verpleegkundigen van Mondial Assistance. Het is de eerste keer in Nederland dat Mondial Assistance samenwerkt met een farmaceutisch bedrijf in het verbeteren van patientenzorg.

Het juiste gebruik van geneesmiddelen luistert soms heel nauw en heeft een belangrijke invloed op de kwaliteit van de behandeling. Daarom is het belangrijk dat patienten goed worden begeleid. Voor reuma-, psoriasis-, bechterew-, en artritis psoriaticapatienten die behandeld worden met het geneesmiddel etanercept (Enbrel), heeft Wyeth Pharmaceuticals een speciaal programma ontwikkeld: het ‘Enbrel PatientSupport Programma’. Door de overeenkomst met Mondial Assistance kunnen de patienten die aan dit programma deelnemen, nu ook rekenen op ondersteuning van verpleegkundigen van dit bedrijf. Met de overeenkomst beoogt Wyeth Pharmaceuticals de gezondheid van individuele patienten en de therapietrouw te verbeteren. Het is de eerste keer in Nederland dat patienten op een dergelijke wijze worden begeleid.


De overeenkomst tussen Wyeth Pharmaceuticals en Mondial Assistance krijgt vooral vorm in persoonlijke telefonische begeleiding van de deelnemende patient door een getrainde verpleegkundige van Mondial Assistance. Wanneer de patient dat wil, kan hij of zij via een gratis telefoonnummer ook zelf contact opnemen met Mondial Assistance in Amsterdam. Daar staan verpleegkundigen klaar om vragen te beantwoorden.

De gegevens die Wyeth Pharmaceuticals en Mondial Assistance uitwisselen worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld conform de wet bescherming persoonsgegevens. Het Enbrel PatientSupport Programma is inmiddels van start gegaan. Het wordt geheel bekostigd door Wyeth Pharmaceuticals.

Wyeth Pharmaceuticals vindt professionele ondersteuning van patienten belangrijk. Daarom zoekt zij voortdurend naar partners die kunnen bijdragen aan een grotere tevredenheid van de gebruikers van haar geneesmiddelen. Mondial Assistance is zo’n partner. Deze organisatie ontwikkelt in verschillende landen sinds 1999 patientondersteuningsprogramma’s voor de farmaceutische industrie. Daarbij zorgen de verpleegkundigen voor de begeleiding van individuele patienten en de verbetering van therapietrouw bij geneesmiddelengebruik in het algemeen. “Met de ondertekening van deze overeenkomst kunnen Enbrel patienten nu ook rekenen op steun van de professionals van Mondial Assistance. Dat is uniek in Nederland”, zegt Edward Lysen, General Manager bij Wyeth Pharmaceuticals.


Recente artikelen