Witte Jassen Bloeddruk

Array

Een flink deel van de mensen heeft in de aanwezigheid van een arts of verpleegkundige een hogere bloeddruk dan normaal. In een niet-medische omgeving daalt deze bloeddruk weer tot een normale waarde. Door dit ‘witte jassen effect’ kan de bloeddruk wel 20% hoger lijken dan deze in werkelijkheid is, zo kan het lijken dat iemand hoge bloeddruk (hypertensie) heeft terwijl deze bloeddruk in feite normaal is. Dit noemt men een witte jassen bloeddruk.


Het risico voor personen met witte jassen hoge bloeddruk is veel lager dan voor personen met een continu verhoogde bloeddruk, maar gebleken is, dat de kans bestaat, dat zij later alsnog een continu verhoogde bloeddruk ontwikkelen. Hoewel personen bij wie witte jassen hoge bloeddruk is vastgesteld niet behandeld hoeven te worden met medicijnen, is het belangrijk om toch de bloeddruk te controleren, zodat een eventuele latere continue stijging van de bloeddruk tijdig wordt vastgesteld.

Wat kan helpen bij de witte jassen bloeddruk is thuis regelmatig zelf de bloeddruk opnemen. De angst voor te hoge bloeddruk in het ziekenhuis of bij de dokter wordt dan een stuk minder.

Dat een betrouwbare bloeddrukmeter niet duur hoeft te zijn bewijst Spengler. Spengler is een Franse fabrikant van professionele medische apparatuur en is een diagnostische specialist, met name op het gebied van bloeddrukmeting.


Momenteel bestaat het vertrouwde merk Spengler 100 jaar, en kan zich in Frankrijk marktleider noemen op het gebied van apparatuur voor bloeddrukmeting. Het assortiment aan producten is inmiddels zeer gevarieerd, dat uitblinkt door technische kwaliteit, betrouwbaarheid en handzaamheid en door een aantrekkelijk design. Spengler heeft in zijn assortiment o.a. volautomatische bovenarm bloeddrukmeters, volautomatische polsbloeddrukmeters diverse modellen handmatige bloeddrukmeters, stethoscopen en thermometers. De door Spengler vervaardigde apparatuur en accessoires voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen.In 2007 heeft Spengler na 100 jaar de stap genomen zichzelf op de Europese markt te presenteren en zijn rijke ervaring en succes te introduceren in landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Belgie en Nederland.


Alle Spengler Producten zijn verkrijgbaar bij Pro2move.

Spengler bloeddrukmeters aanbevolen door de British Hypertension Society zijn:

Spengler TB101 Bloeddrukmeter

Spengler TB 102 Bloeddrukmeter

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen