11e Symposium NATIONAAL PLATFORM E-HEALTH: E-COMMUNITY: ROL VAN DE ARTS UITGESPEELD?!

11e Symposium NATIONAAL PLATFORM E-HEALTH
(www.e-healthplatform.nl)
in samenwerking met de
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR E-HEALTH
(www.vereniging-ehealth.nl)

E-COMMUNITY: ROL VAN DE ARTS UITGESPEELD?!
Dinsdag 10 maart 2009 van 16.00 tot 18.00 uur.
Locatie: Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, 3054 RL Rotterdam
(routebeschrijving: zie www.humanitas.nu)
Deelname: kosteloos!

Aanmelden via: [email protected] of tel. 010-461.53.49.
Dit jaar staat het symposium geheel in het teken van eHealth communities: virtuele gemeenschappen van artsen, patienten en lotgenoten. E-Communities worden steeds belangrijker in eHealth toepassingen. De opmars van Health 2.0 en user-generated Healthcare is onmiskenbaar. Dankzij de laagdrempeligheid van internet kunnen artsen, patienten en lotgenoten elkaar virtueel ontmoeten, onafhankelijk van tijd en plaats.
Onderzoek toont daarbij aan, dat eHealth communities bijdragen aan patient empowerment en aan betere, doelmatiger en meer toegankelijke zorg. Door het virtueel samenwerken en het efficient delen van informatie zijn patienten actiever en beter in staat de regie in hun eigen zorgpad te bepalen.


Tijdens dit symposium zal worden ingegaan op de volgende, prangende vragen: Hoe kunnen eHealth communities bijdragen aan de kwaliteit van zorg? Welke goede voorbeelden zijn er? Welke rol speelt de arts in deze eHealth communities en welke maatregelen moeten er genomen worden om succesvolle voorbeelden op te schalen? Sprekers gaan vanuit verschillend perspectief op deze vragen in met prikkelende presentaties. In de aansluitende, altijd levendige, discussie wordt uw inbreng zeer op prijs gesteld. Wilt u deze
uitnodiging doorzenden aan belangstellende bekenden?

Recente artikelen