Defensie ondersteunt Diaconessenhuis bij drukte door ijspret

Array

De ijspret zorgt ook in het Diaconessenhuis Meppel voor veel acute patienten met vooral botbreuken. Om deze drukke tijd het hoofd te bieden, heeft het ziekenhuis defensieverpleegkundigen gevraagd om mee te werken op de verpleegafdelingen en de Spoedeisende Hulp.


Het Meppeler ziekenhuis is niet de enige in de regio met drukte op verpleegafdelingen en spoedeisende hulp. Juist daarom is het belangrijk dat er plaats blijft voor de patienten in Meppel en omgeving, zodat de zorg dichtbij huis gewaarborgd blijft. Het gaat dan vooral om de inzet van meer gekwalificeerde medewerkers.

Al ruim 25 jaar is er een unieke samenwerking tussen de 43 Geneeskundige Compagnie te Havelte en het Meppeler ziekenhuis, waarbij defensieverpleegkundigen stage lopen bij de afdeling transport, op verpleegafdelingen en op de Spoedeisende Hulp. Nu het Diaconessenhuis, ondanks de extra inzet van de eigen verpleegkundigen, tijdelijk meer gekwalificeerd personeel nodig heeft, wordt deze samenwerking de komende dagen geïntensiveerd. Op dit moment worden er vijf defensieverpleegkundigen ingezet in het Diaconessenhuis.

Afgelopen zaterdag kreeg het Diaconessenhuis Meppel 23 gevallen van botbreuken te verwerken, vooral aan heup en pols. Dinsdag ging het om 25 gevallen, waarvan 17 polsfracturen. Aangezien de vorst nog enige dagen aanhoudt, en er ook tourtochten in de omgeving staan gepland, verwacht het ziekenhuis dat de drukte de komende tijd nog aanhoudt. Ook met extra personeel leidt dit sowieso tot langere wachttijden op de Eerste Hulp.

Gedurende deze periode is er dagelijks afstemming met defensie over de inzet van de defensieverpleegkundigen. Een van de afdelingshoofden van de verpleegafdeling coördineert de inzet van de verpleegkundigen op de verschillende afdelingen.


Bron: Diaconessenhuis Meppel


Recente artikelen