Gezocht: scherpzinnige vrouwen die meedenken over online gynaecologische voorlichting

Het VU medisch centrum en de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) nodigen U graag uit voor een groepsgesprek over de ontwikkelingen van een website MadonnaMedisch.

  • Zoekt u informatie over uw gynaecologische gezondheidsklachten en mogelijke behandelingen?
  • Wilt u zich goed voorbereiden op een afspraak met de arts?
  • Wilt u nog eens rustig nalezen wat u met de arts en verpleegkundige heeft besproken?
  • Vindt u het handig om uw afspraak online te maken?

Dit kan straks allemaal op MadonnaMedisch.nl, een interactieve website voor vrouwen met informatie over gynaecologische aandoeningen. Wilt u graag meepraten over de invulling van deze website?

Doel van het groepsgesprek

Het groepsgesprek, tussen mensen die mee willen praten over deze website,  heeft tot doel met elkaar van gedachten te wisselen over welke informatie belangrijk is gezien vanuit het perspectief van de patient.


Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar in het algemeen en specifiek zoeken wij vrouwen die ervaring hebben met:

  • Afwijkend uitstrijkje
  • Abnormaal vaginaal bloedverlies na de overgang
  • Preconceptioneel advies

Verdere informatie te vinden op www.consumentendezorg.nl


Wanneer?

Dinsdag 20 januari 2009 (Amsterdam of Utrecht, 19:00 – 21:00)
– bijeenkomst abnormaal vaginaal bloedverlies na de overgang

U bent tussen de 50 en 60 jaar en bent langer dan een jaar voor het laatst ongesteld geweest. U heeft last van abnormaal vaginaal bloedverlies. Ook vrouwen die deze klacht niet langer dan een jaar geleden hebben gehad zijn welkom.

Woensdag 21 januari 2009 (Amsterdam of Utrecht, 19:00 – 21:00)
– bijeenkomst afwijkend uitstrijkje

U bent tussen de 30 en 60 jaar en bij het bevolkingsonderzoek is een afwijkend uitstrijkje geconstateerd. U is aangeraden het uitstrijkje over een half jaar te laten herhalen, omdat er afwijkende cellen zijn ontdekt . Heeft u hier ervaring mee en is deze ervaring korter dan 1 jaar geleden?


Aanmelden bijeenkomsten

Wilt u graag meepraten? Dan kunt u zich aanmelden bij Marita Meulmeester (NPCF) via [email protected] of  030 2970303.
Kunt u de bijeenkomsten niet bijwonen, maar wilt u wel uw mening geven? Dan horen wij dat ook graag via bovenstaande contactgegevens.


Wat kunt u verwachten?

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u verdere informatie en een uitnodiging. De reiskosten krijgt u uiteraard vergoed. Als dank voor uw deelname ontvangt u een (VVV) irischeque van €20,-. De panels vinden plaats bij de NPCF in Utrecht of bij VUMC in Amsterdam.


MadonnaMedisch.nl is een (nog te ontwikkelen) interactieve website

Op deze website vinden vrouwen betrouwbare informatie over verschillende gynaecologische aandoeningen, symptomen en behandelingen. Ook biedt de website handvatten, zoals een zelftest, om te bepalen of een bezoek aan een zorgverlener (huisarts of gynaecoloog) nodig is. Vrouwen kunnen dan op de website hun klacht en situatie beschrijven. De gynaecoloog ontvangt deze informatie dan vooraf aan het bezoek van de patient. Ook biedt de website de mogelijkheid om de informatie die de patient heeft gekregen tijdens het bezoek aan de gynaecoloog rustig terug te lezen. Uiteraard gebeurt dit allemaal via een beveiligde Internet omgeving. MadonnaMedisch.nl biedt voorlichting op maat en betrekt vrouwen meer in het zorgproces.

Recente artikelen