Isala klinieken moeten ex-werkneemster schadevergoeding betalen voor meeroken betalen

De Isala Klinieken in Zwolle moeten een ex-werkneemster betalen voor de schade die ze leed door het meeroken. Dat meldt dagblad Trouw. De Isala klinieken zijn door de Hoge Raad deels aansprakelijk gesteld. De vrouw werkte in 1999 en 2000 als medisch secretaresse van twee zeer stevig rokende gastro-enterologen. Ze leed op dat moment al aan astma. Enkele maanden na haar indiensttreding gaf ze aan hinder te ondervinden van rook. In juli 2000 viel ze uit met hardnekkige benauwdheidsklachten. Na verschillende ziekenhuisopnamen, werd de vrouw in juli 2001 volledig arbeidsongeschikt verklaard. De Isala klinieken hebben per 1 april 2003 het dienstverband van de vrouw opgezegd. De vrouw maakte de zaak aanhangig bij  de kantonrechter. De medewerkster eiste een volledige schadevergoeding en kreeg die toegewezen. De Isala klinieken gingen in hoger beroep. Daarin werd het ziekenhuis voor vijftig procent aansprakelijk gesteld voor de schade die de vrouw heeft geleden, lijdt en zal lijden ten gevolge van het feit dat ze in de Isala klinieken heeft gewerkt op een plek waar werd gerookt. De Hoge Raad stelt dat het hof dit anderhalf jaar geleden terecht heeft geoordeeld en heeft het beroep van de Isala klinieken verworpen. Hoe hoog het bedrag is dat het ziekenhuis uit Zwolle moet betalen wordt later vastgesteld.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen