Genezing van type 1 diabetes: de toekomst is begonnen!

Array

Diabeter organiseert informatieavond over toekomst diabetesmet toonaangevende gastsprekers, waaronder dr. Bart Roep (LUMC) – Diabeteszorg voor kinderen en jongeren is continu in beweging. Een goede behandeling is voor kinderen en jongeren met diabetes letterlijk van levensbelang. Diabetesbehandelcentrum Diabeter organiseert op donderdagavond 22 januari een informatieavond over de ontwikkelingen op het gebied van het voorkomen en genezen van type 1 diabetes en rond diabetesbehandeling. Het doel van deze informatieavond is om ouders van kinderen met diabetes of tieners met type 1 diabetes (vanaf 15 jaar) te informeren over nieuwe ontwikkelingen en de laatste stand van zaken op diabetesgebied.

Toonaangevende sprekers

Een van de toonaangevende sprekers deze avond is Bart Roep. Roep, associate professor of medicine van de afdeling Immunohematologie en Bloedbank bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), verricht al jaren onderzoek naar het ontstaan en de genezing van type 1 diabetes. Hij is een internationale autoriteit op dit gebied en ontving recent een prestigieuze Vici-subsidie voor zijn vernieuwende diabetesonderzoek gericht op uiteindelijk genezing. Op 22 januari vertelt hij over de ontwikkelingen op dit gebied en de verwachtingen die we wel of niet mogen hebben hierover. Daarnaast spreken dr. Henk Veeze en dr. Henk-Jan Aanstoot, kinderarts-diabetologen van Diabeter. Veeze gaat deze avond in op nieuwe behandelingsmethoden, zoals verbeterde pompen en de toepassing van de glucosesensor. Ook vertelt hij meer over technische ontwikkelingen, vernieuwingen en resultaten waar hij bij Diabeter en in internationaal verband aan werkt. Aanstoot geeft uitleg over researchprojecten die nu lopen en wat ze kunnen opleveren. Ook vertelt hij meer over onderzoeken naar de uitkomsten en verbeteringen van de huidige diabeteszorg op zowel medisch als psychosociaal gebied.


Details informatieavond

De informatieavond vindt plaats op donderdagavond 22 januari in de Grote Zaal in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Het officiele programma start om 19:30 en duurt tot ca. 22:00 uur. Ouders met kinderen met diabetes of tieners met diabetes (vanaf 15 jaar) kunnen zich aanmelden via http://diabeter.merrick.nl of bellen met 010 – 280 72 77 (kies 9). Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie over het programma vindt u op www.diabeter.nl. In verband met het beperkte aantal plaatsen zijn er per gezin maximaal drie personen uitgenodigd.


Over Diabeter

Diabeter is het eerste zelfstandige, nationaal opererende diabetescentrum dat volledig is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongvolwassenen met diabetes. Het diabetesbehandelcentrum is een stichting zonder winstoogmerk. Op 1 oktober 2006 werd de eerste vestiging in Rotterdam geopend die de mogelijkheid bood om zorg te bieden aan patienten uit heel Nederland. Met de opening van de tweede vestiging – Diabeter-Oost – in november 2008 in Deventer, worden nog meer kinderen en jongvolwassenen bereikt. Diabeter verricht naast de zorg en behandeling van diabetespatienten ook wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van diabetes, het voorkomen van diabetes en het verbeteren van de behandeling van de ziekte. Kijk voor meer informatie over het behandelcentrum op www.diabeter.nl.

One thought on "Genezing van type 1 diabetes: de toekomst is begonnen!"

  1. Corina Kuipers

    Beste medewerker,  Naar aanleiding van de uitzending bij Een Vandaag twee dagen geleden vraag ik mij af of alleen de kinderen bij wie pas onlangs diabetes is geconstateerd in aanmerking komen voor de eventuele behandeling over vier jaar die door imunoloog Bart Roep is bedacht. Mijn dochtertje, nu bijna 7  jaar, heeft diabetes type 1 vanaf haar tweede jaar en heeft nu een pompje.Is het niet zo dat als je inmiddels 5 jaar diabetes hebt, dat dan die Eilandjes van Langerhans totaal vernietigd zijn? Het idee dat zij wellicht over vier of vijf jaar geholpen zou kunnen worden en misschien zelfs genezen wordt van die rot diabetes, zou alles maar dan ook alles voor ons betekenen… met vriendelijke groet,         Corina Kuipers .

Comments are closed.

Recente artikelen